KookJij

Op het bord gegaarde zalm met dille-bieslookmarinade

Een heerlijk op het bord gegaarde zalm met dille-bieslookmarinade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Op het bord gegaarde zalm met dille-bieslookmarinade te bereiden

Voorbereiden:
Boven kom dille en de helft van bieslook zeer fijn knippen. Olie, mosterd, honing en flink wat vierseizoenenpeper erdoor roeren. Zalmhaasjes dik met marinade insmeren, in plastic folie verpakken en minimaal 2 uur in koelkast laten marineren.

Bereiden:
Zalm 30 minuten in diepvries leggen (licht aangevroren is zalm makkelijker dun te snijden). Oven voorverwarmen op 200 C en ovenvase borden in 5 minuten gloeiend heet laten worden.
Zalmhaasjes uit diepvries nemen en voorzichtig folie verwijderen. Zalmhaasje met scherp en glad mes in rechte, smalle plakjes snijden. Zalm in 4 porties plat op werkvlak leggen (zo is hij straks sneller over de borden te verdelen).
Zeezout erboven malen en besprenkelen met citroensap.
Borden uit oven nemen en (liefst met 2 personen) zalmplakjes razendsnel in rechte lijnen op borden leggen. Garneren met resterende sprieten bieslook. Direct serveren, zodat zalm zichtbaar aan tafel gaart (vis verkleurt dan van transparant naar roze).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst