KookJij

Omelette siberienne

Een heerlijk omelette siberienne recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Omelette siberienne te bereiden

1. Butterscotch ijs. Zet 2 platte rvs schalen in de vriezer. Zet 10 borden koud weg.

2. Doe voor het ijs de bruine suiker met boter in een pan met dikke bodem.

3. Roer de massa en laat 1 minuut doorkoken. Voeg het water toe en laat het geheel nog eens 5 minuten doorkoken tot het stroperig wordt.

4. Laat de massa afkoelen.

5. Klop de eidooiers los en voeg de melk toe. Verwarm au bain marie en klop lobbig.

6. Voeg de suikersiroop toe en laat afkoelen.

7. Sla de room lobbig en meng door de massa en draai er mooi ijs van.

8. Vanille ijs. Klop de eieren met de suiker, citroensap en de vanillesuiker in een kom los.

9. Verwarm de melk en giet die bij het eimengsel. Verwarm au bain marie en klop lobbig en laat afkoelen.

10. Klop de room lobbig en meng door de massa en draai er mooi ijs van.

11. Laat beide ijssoorten opstijven in de vriezer. Maak van elk ijssoort met de kleinste ijsknijper bolletjes.

12. Druk de bolletjes een beetje plat tot een doorsnee van 6 cm en leg ze op een koude rvs schaal terug in de vriezer.

13. Biscuitdeeg. Suiker met eiwit samen luchtig opkloppen en de luchtig geklopte eidooier toevoegen. Maïzena en gezeefde bloem er luchtig doorheen spatelen.

14. Bekleed een bakplat met bakvast papier en strijk het deeg hierop uit.

15. Bak af op 190°C gedurende ongeveer 7 minuten in een voorverwarmde oven.

16. Laat afkoelen en steek er 28 rondjes uit van 6 cm doorsnede.

17. Laat de rozijnen weken in de lauwwarme rum.

18. Italiaans schuim. Kook de suiker met het water tot een siroop tot 120 graden. Klop de eiwitten met de poedersuiker zeer stijf op. Voeg nu al kloppend de 50 g suiker toe tot het eiwit luchtig is.

19. Voeg dan de suikersiroop in een dun straaltje toe onder voortdurend kloppen.

20. Afwerking. Plaats een biscuitrondje op de koude rvs plaat en leg er wat geweekte rozijnen op.

21. Leg daarop een vanille ijsschijf. Dek dit af met een tweede biscuitrondje en leg daarboven op een butterscotch ijsschijf.

22. Bestrijk elk torentje met een palletmes met schuim en spuit met een spuitzak een mooie rozet op elk torentje.

23. Zet ze tot gebruik in de vriezer.





Presentatie:



1. Breng het water met de suiker aan de kook tot het karameliseert.

2. Voeg de room toe en roer de massa glad.

3. Maak een kornetje en spuit daarmee karamelruitjes op de koude borden.

4. Plaats in het midden het torentje die je kleurt met de gasbrander.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst