KookJij

Omelet met Gekruid Vlees, Javaanse Stijl

Een heerlijk omelet met gekruid vlees, javaanse stijl recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Omelet met Gekruid Vlees, Javaanse Stijl te bereiden

Eieren:
1).Doe de eieren met het water en de maizena + peper en optioneel zout in een kom en klop dat mooi los tot een homogeen geheel. Zet apart.
VULLING:
2).Doe de uien, knoflook, alle kruiden, kemirinootjes, sambal en ketjap in een keukenblender en draai daarvan een homogene boemboe.
3).Fruit de boemboe aan in hete olie tot de aroma's goed los komen en de olie uit het mengsel gaat treden.
4).Doe er dan het gehakt bij (oorspronkelijk recept is met fijn gehakt vlees uit het handje) en roer dat rul en net zo lang tot er geen rose-rode kleur meer is waar te nemen.
5).Roer er de helft van het selderij-groen door en de helft van de lenteuitjes en roer goed door gedurende een minuut of 5.
6).Nu gaat de kokosmelk er bij en we blijven net zo lang roeren en koken tot het vlees zowat is drooggekookt.
Vuur uit en deksel op de pan.
7).We kloppen het eier-mengsel nog eens goed door en bakken 2 omeletten in rijstolie
8).We rollen in elke omelet de helft van het vlees- mengsel en snijden dan die rollen in schuine moten.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel de moten over de bodjes met bv wat rijst voor een eenvoudige doch voedzame lunch of snack.
Verder goed in te passen als bijgerecht voor een rijsttafel of iets dergelijks.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Layla

Layla zegt:
Leuk, ook met een verhaal erbij hoe je bij het recept bent gekomen :) In de 'nieuwsbrief' had je een solo-plaatsje, maar ik ga hem wel bewaren :P
cannet

cannet zegt:
Ben blij je ook hier aan te treffen recepten van jou zijn altijd zeer smakelijk, kon er al wat van via snelklaar. Bedankt voor het delen hiervan.
gr Carla