KookJij

Nußtorte (walnotentaart)

Een heerlijk nußtorte (walnotentaart) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 à 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Nußtorte (walnotentaart) te bereiden

Suiker licht carameliseren, noten erdoor 2 minuten meebakken, van het vuur af de honing en de room erbij. Af laten koelen.
Oven op 175°C zetten.
Deeg maken, alles kneden, maar een beetje ei bewaren om de bovenkant van de deksel te bestrijken. Deeg verdelen in porties voor bodem, zijkant, deksel. (Uitrollen tussen plastic huishoudfolie is handig). Vulling op de taart, deeg als deksel. Bestrijken met rest losgeklopt ei.In de oven 45 min. (35 min. bakken, uitzetten en de taart 10 min. in de oven laten staan, hij wordt anders te donker).

Mijn kookverhaal (Gerrie van Rossum)

Als de taart klaar is lijkt hij meer op een dikke koek. Maar is wel erg lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

missdark

missdark zegt:
Hij staat tussen de favorieten.Lijkt me heerlijk.
wouros

wouros zegt:
Nee dat is niet de bedoeling. Kijk bij de ingrediënten. De noten horen bij de vulling. Dus je bekleedt een bakblik, vulling erin en deeg als deksel erop.
lieke

lieke zegt:
Lijkt een heerlijke taart, maar het is niet zo duidelijk aangegeven. Ik neem aan dat de noten tussen het deeg moeten.