Recept
« Terug naar recepten
Nasi-gorengflapjes
PT40M
Nasi-gorengflapjes
Een heerlijk nasi-gorengflapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nasi-gorengflapjes te bereiden
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Spreid de plakjes bladerdeeg op het aanrecht uit en laat ze ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de crabsticks in stukjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de soepgroenten al omscheppend ± 3
minuten.
Schep de nasikruiden en de rijst erdoor en bak alles al omscheppend nog ± 4 minuten.
Schep er de krabstukjes door en breng de nasi op smaak met ketjap en voor de liefhebbers van heet met een beet sambal.
Verdeel de nasi over de plakjes bladerdeeg en vouw deze dubbel tot driehoekjes.
Plak de randen met een beetje losgeklopte ei dichten druk ze daarna met een vork goed dicht, zodat een versierd randje ontstaat.
Vet een bakplaat in, leg de flapjes erop en bestrijk de bovenkant met ei.
Bak de flapjes in de oven in ± 15 minuten goudbruin en gaar.
Ze kunnen zowel warm als koud worden gegeten.
Spreid de plakjes bladerdeeg op het aanrecht uit en laat ze ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de crabsticks in stukjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de soepgroenten al omscheppend ± 3
minuten.
Schep de nasikruiden en de rijst erdoor en bak alles al omscheppend nog ± 4 minuten.
Schep er de krabstukjes door en breng de nasi op smaak met ketjap en voor de liefhebbers van heet met een beet sambal.
Verdeel de nasi over de plakjes bladerdeeg en vouw deze dubbel tot driehoekjes.
Plak de randen met een beetje losgeklopte ei dichten druk ze daarna met een vork goed dicht, zodat een versierd randje ontstaat.
Vet een bakplaat in, leg de flapjes erop en bestrijk de bovenkant met ei.
Bak de flapjes in de oven in ± 15 minuten goudbruin en gaar.
Ze kunnen zowel warm als koud worden gegeten.