-
Karnemelksepap
Categorie: Warm
15 min
Ingredienten: 1 l karnemelk, suiker (naar behoefte), 75 g bloem, 100 g rozijnen
-
Cake wafels
Categorie: Gebak, Warm
25 min
Ingredienten: 350 gr boter, 400 gr kristalsuiker, 5 st eieren, 200 gr melk, 200 gr olie, 500 gr bloem, 25 gr bakpoeder, 3 zk vanillesuiker
-
IJs met warme bosvruchten
Categorie: Koud, Warm
10 min
Ingredienten: circa ½ liter Roomijs (slagroomijs), circa 350 gram bosvruchten (diepvries of in nood bosvruchtenjam), scheutje Rode port, schepje suiker, aardappelmeel om te binden
-
Macaroni met rozijnen en pruimen
Categorie: Warm
70 min
Ingredienten: 0,5 liter melk, 65 gram macaroni, schil van een 1/2 citroen, 1 eierdooier, 15 gram boter, 30 gram suiker, 25 gram rozijnen, gewassen, 2 a 3 gewelde pruimen in stukjes
-
Stoofpeertjes, in caramel-wijnsaus
Categorie: Warm, Kerst
35 min
Ingredienten: 1 sinaasappel, 100 gr suiker, 1 1/2 dl rode wijn of port, 1 kaneelstokje, 1 kg roodkokende stoofpeertjes
-
Rijstebrij
Categorie: Koud, Warm
40 min
Ingredienten: 1 liter volle melk, 150 gr.dessertrijst, 2 zakjes vanillesuiker, een scheut room, 100 gr.rozijnen, 1 gesnipperde appel, 1 el.gesnipperde gembersnippers, 1 tl.kaneelpoeder, boter, suiker, zout
-
Gebakken appeltjes met ijs
Categorie: Warm
15 min
Ingredienten: - 1 el boter, - 4 appels, geschild en in plakjes, - 1/2 tl kaneel, - 2 el bruine basterdsuiker, - 1 sinaasappel, - 6 bolletjes vanille-ijs
-
Gebakken nagerecht met appel, vanillevla en Bastognekoeken
Categorie: Warm
40 min
Nagerechtje warm
Ingredienten: 3 friszure appels (goudrenet of jonagold)*, 0,25 liter vanillevla, 10 Bastognekoeken, 20-40 gram boter
-
Broodpudding met baileys en banaan
Categorie: Warm
40 min
Ingredienten: een voorgesneden wit casinobrood zonder korst, 50 g. zachte boter + nog wat om in te vetten, 140 gram kristal suiker, zaad van 1 vanillestokje, 8 (scharrel)eieren, 500 ml. slagroom, 550 ml. melk, 4 borrelglaasjes Baileys...
-
wentelteefjes van beschuit
Categorie: Warm, Warm
45 min
Ingredienten: 8 beschuiten, 2 eieren, 1 eetlepel kaneel, 500 ml melk, 3 eetlepels suiker, klontje boter, poedersuiker
-
Sutlu = rijsttoetje
Categorie: Koud, Warm
30 min
Ingredienten: 600 ml verse melk, 50 gram rijst(niet snelkook), 2-1/2 el suiker, kaneelpoeder, nootjeskruimel(desgewenst)
-
Gekarameliseerd fruit
Categorie: Warm
45 min
Ingredienten: 4 stevige kiwi's, 1 papaja, 2 mango's, 50 gr.boter, 1 blik ananasstukjes op sap(200 gr.), 1 eetl.vloeibare honing, 1 blik lychees op siroop(425 gr.), 2 eetl.witte rum (naar smaak), sap van 1 citroen, 2 tl.bruine suiker,...
-
Lassie dessert rijst uit de oven
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: 200 gr Lassie kortkokende dessert rijst, 1 lit.volle melk, 3 eierdooiers 100 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2eetl kokos, 150 gr ananasstukjes, 100 gr rumrozijnen, 3 geklopte eiwitten
-
Warme fruitsalade
Categorie: Warm
15 min
Ingredienten: 400 gram stevige appels (bijv. Elstar), 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels zoetstof in poedervorm (pot à 75 g), 100 gram bramen, 200 gram Franse magere kwark (pot a 500 g), 1/2 theelepel kaneelpoeder
-
Rijstpoffertjes
Categorie: Warm, Traktatie
30 min
Ingredienten: 300 gr in water gekookte rijst en/of een restje gare rijst, 75 gram bloem, 50 gram suiker of iets minder, 2 eieren, wat citroensap en een zakje vanillesuiker, eventueel een snufje kaneel, 50 gram margarine, poedersuiker
Recept: Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
Recept: Chinese kippensoep
Recept: Gehaktbroodje met rode biet
Recept: Indonesische Loempia's
Recept: Indische Hachee
Gebruiker: joop bels
Recept: Reebiefstuk met wilde spinazie
Recept: Aardbeien Babs
Recept: Taco Dip
Recept: Kleverige kip uit de oven
Recept: Aardappel anders
Recept: Pika Natural (ZEER HEET)
Recept: Grog met rum en honing
Recept: Stoofpotje van varkenshaasje
Recept: Schweinegebrat uit de Sousvide