KookJij
Lees meer Lees minder

Warm

Na een overheerlijke maaltijd is een nagerecht altijd lekker! Op deze pagina kun je kiezen uit veel recepten voor een warm besluit van je hoofdgerecht.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Warm1 recepten

    1. Ingredienten: 1 kg. appels (bijv. goudreinet), 2 tl .kaneelpoeder, 75 gr. donkere basterdsuiker, 150 gr. bloem, 150 gr. rietsuiker, 50 gr. havermout, 150 gr. koude boter
    2. Ingredienten: 1 l karnemelk, suiker (naar behoefte), 75 g bloem, 100 g rozijnen
    3. Ingredienten: 250 gr zelfrijzend bakmeel, 125 gr basterd suiker, 1 volle theelepel kaneel of speculaas kruiden, halve theelepel zout, 150 gr koude boter in kleine blokjes, sap en rasp van 1/2 biologische citroen, 6/7 grote kweeappels/...

    4. Ingredienten: DEEG, 100 g bloem, 50 g ijskoude boter, in blokjes, 40 g suiker, 1 ei, rasp van 1 citroen, VULLING, 100 g zachte boter + extra voor het invetten, 4 grote peren, sap van 1 citroen, 1 ei + 1 losgeklopte eidooier, 100 g kri...
    5. Ingredienten: kopje rijst, 15 suikerklontjes (wit), 1 liter melk, eventueel eierdooier
    6. Dit maakte mijn moeder vroeger vaak, maar dan met kersen uit een pot en zonder port. Dit is mijn variant erop. Ik heb ook al eens een scheutje licor 43 , of... Ingredienten: 1 liter vanille roomijs, 250 gram gemengde zomervruchten vers of uit diepvries, 3 el amandelschaafsel licht geroosterd, 3 el rode port, 1 zakje vanillesuiker of 2-3 el poedersuiker
    7. Ingredienten: 1 kilo (stevige) appels, gewelde pruimen zonder pit (stuk of 8), handjevol pijnboompitten, kaneelpoeder naar eigen smaak, 1 tl kaneelpoeder extra voor de slagroom, bijna een tl gemberpoeder (djahé), ± 50 gram kristalsui...
    8. Ingredienten: 4 krentenbollen, 3 eieren, 400 ml slagroom, 5 eetlepels basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 handen rozijnen, boter, abrikozenjam

    9. Ingredienten: 3 eieren, ½ l melk, 2 g zout, 100 g bloem, 50 g roomboter of margarine, 2 dl advocaat, 50 g gewelde rozijnen, poedersuiker
    10. Ingredienten: gemengde slasoorten, 4 koffielepels honing, 2 Pink Lady appelen, fijngesneden bieslook, pijnboompitten, 8 vellen brickdeeg, 2 losgeklopte eidooiers, 2 pakjes Hervekaas (bv l’Aubeloise), 4 eetlepels Luikse siroop, 2 eetle...
    11. Ingredienten: 4 pannenkoeken zelf maken of kant en klaar,, 100 ml.crème fraîche,, 4 volle eetlepels boerenjongens,, 2 eetlepels suiker,, chocoladesaus uit een flesje of zelf maken,, poedersuiker.
    12. Ingredienten: 1 liter vanillevla, 2 zakjes gedroogde pruimen, suiker
    13. Ingredienten: Flensjes:, - 1 ei, - mespunt zout, - 3 dl dunne kokosmelk, - 3 druppels pandanextract, - 150 gram zelfrijzend bakmeel, - plantaardige olie, Kokossaus:, - 4 dl dunne kokosmelk, - 2 el kristalsuiker, - 1 pandanblad (verkri...

    14. Ingredienten: 250 gram bloem, 2 eieren, 400ml melk, 50 gram vanille suiker, 1 liter vanille slagroom ijs, 150 gram pure chocola, 100 gram margarine (of roomboter), 1 dl room, 2 el oploskoffie, Slagroom (optioneel), mint (optioneel)
    15. Ingredienten: 4 stevige kiwi's, 1 papaja, 2 mango's, 50 gr.boter, 1 blik ananasstukjes op sap(200 gr.), 1 eetl.vloeibare honing, 1 blik lychees op siroop(425 gr.), 2 eetl.witte rum (naar smaak), sap van 1 citroen, 2 tl.bruine suiker,...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Knolselderijsoep met knapperige bacon
    Knolselderijsoep met knapperige bacon Categorie Maaltijdsoepen
    Van een ander gerecht had ik nogal een groot stuk knolselderij over. Die heb ik gebruikt in deze soep. Kan als lunchssoep, voorgerecht of maaltijdsoep met.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  2. Koreaans gehakt
    Koreaans gehakt Categorie Vlees
    Een lekker bijgerecht. Geserveerd op basmatirijst met een groente naar keuze.. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  3. Proef Het Zuiden met Gents Stoofvlees voor in de Jachtschotel......
    Proef Het Zuiden met Gents Stoofvlees voor in de Jachtschotel...... Categorie Vlees
    Dit stoofvlees sprak me wel aan in het bijzonder voor de bij behorende jachtschotel, die je dan met rode kool en tutti frutti erbij kunt serveren. Daags van t.... De bereidingstijd is circa 180 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Jachtschotel met Gents Stoofvlees Goudrenet en Rode kool.....
    Jachtschotel met Gents Stoofvlees Goudrenet en Rode kool..... Categorie Ovenschotels
    Dank zij Proef het Zuiden voor het idee creëerde ik deze comfort food jachtschotel met https://www.smulweb.nl/recepten/1474093/Proef-hetzuiden-met-gent.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  5. Mexicaanse Ovenschotel met gehakt , veel groente en Nacho's
    Mexicaanse Ovenschotel met gehakt , veel groente en Nacho's Categorie Ovenschotels
    Op speciaal verzoek van kleindochter deze Mexicaanse ovenschotel gemaakt, maar niet met kip maar nu met gehakt. Ik nam daarvoor 300 gr rundergehakt é.... De bereidingstijd is circa 55 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  6. Oosterse roerbak met knolselderij
    Oosterse roerbak met knolselderij Categorie Vlees
    Knolselderij met ui roerbakken. Gehakt toevoegen met rode peper, bosui, en knoflook. Nog evenop smaak brengen met wat ketjap en klaar. . De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  7. Zuurkoolovenschotel met gehakt, spekjes en banaan.
    Zuurkoolovenschotel met gehakt, spekjes en banaan. Categorie Ovenschotels
    Een eenvoudig winters gerecht , dat geheel van te voren al te bereiden is. Alleen nog slechts de oven aan het werk zetten en smullen.. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  8. Varkenshaasje Cordon Bleu alla Saltimbocca
    Varkenshaasje Cordon Bleu alla Saltimbocca Categorie Vlees
    Een eigen creatie met een varkenshaasje. Het is een mengelmoes met een beetje van een Cordon Bleu en een beetje van Saltimbocca alla Romana. . De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  9. Geroosterde maïskolven op z'n Mexicaans
    Geroosterde maïskolven op z'n Mexicaans Categorie Bijgerechten, Groenten
    Geroosterde maïskolven zijn tot ver over de grenzen van Mexico erg geliefd. In Mexico zelf zijn ze dan ook het meest verkochte streetfood. Tijdens mijn va.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  10. Gegrilde halloumi met lountza
    Gegrilde halloumi met lountza Categorie Tapas, Warm
    Elke keer als er weer Griekse week is in de supermarkt zie ik de Halloumi weer liggen. Ik ken dat nog van een vakantie op Cyprus. Ze hadden daar een heerlij.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.