-
Karnemelksepap
Categorie: Warm
15 min
Ingredienten: 1 l karnemelk, suiker (naar behoefte), 75 g bloem, 100 g rozijnen
-
Appel-amandel-pannenkoekjes (glutenvrij)
Categorie: Warm, Warm
30 min
Ingredienten: 2 appels, 1 ei, 2 eetlepels (riet)suiker, 20 g vanillesuiker, 20 g boter, 125 ml karnemelk, 150 g bloem, 1/2 theelepel bakpoeder, 50g amandelmeel, olie
-
IJs met warme bosvruchten
Categorie: Koud, Warm
10 min
Ingredienten: circa ½ liter Roomijs (slagroomijs), circa 350 gram bosvruchten (diepvries of in nood bosvruchtenjam), scheutje Rode port, schepje suiker, aardappelmeel om te binden
-
Stoofpeertjes, in caramel-wijnsaus
Categorie: Warm, Kerst
35 min
Ingredienten: 1 sinaasappel, 100 gr suiker, 1 1/2 dl rode wijn of port, 1 kaneelstokje, 1 kg roodkokende stoofpeertjes
-
Gevulde perzik uit de oven
Categorie: Warm, Kerst
20 min
Een heerlijk Italiaans nagerecht,
wat mét of zonder ijs gegeten kan worden
Ingredienten: 10 halve perziken, 3 bitterkoekjes, 50 gram amandelspijs of marsepein, scheut amaretto, roomijs of bitterkoekjesijs, slagroom, handvol geschaafde amandelen
-
Kweeappel (peer) taart
Categorie: Gebak, Warm
90 min
Ingredienten: 250 gr zelfrijzend bakmeel, 125 gr basterd suiker, 1 volle theelepel kaneel of speculaas kruiden, halve theelepel zout, 150 gr koude boter in kleine blokjes, sap en rasp van 1/2 biologische citroen, 6/7 grote kweeappels/...
-
Witte-chocolademousse met frambozen
Categorie: Warm
90 min
Ingredienten: 2 blaadjes witte gelatine, 100 g frambozen (Bij albert heijn in diepvries, bak a 300 g), 100 g witte basterdsuiker, 3 eetlepels sinaasappellikeur (slijter), 2 maal 125 ml slagroom, 1 vanillestokje, 1 sinaasappel, 2 maal...
-
meloen heerlijk warm en...makkelijk
Categorie: Warm
5 min
Ingredienten: een grote bijna rijpe honing of cantaloupe meloen, drie volle eetlepels smeerbare honing, klein scheutje marasquin liqeur, e/v. bolletje ijs (wel zo lekker)
-
Cake wafels
Categorie: Gebak, Warm
25 min
Ingredienten: 350 gr boter, 400 gr kristalsuiker, 5 st eieren, 200 gr melk, 200 gr olie, 500 gr bloem, 25 gr bakpoeder, 3 zk vanillesuiker
-
Peren- amandeltaart
Categorie: Taarten, Warm
180 min
Ingredienten: DEEG, 100 g bloem, 50 g ijskoude boter, in blokjes, 40 g suiker, 1 ei, rasp van 1 citroen, VULLING, 100 g zachte boter + extra voor het invetten, 4 grote peren, sap van 1 citroen, 1 ei + 1 losgeklopte eidooier, 100 g kri...
-
Witte-chocoladetaart met sinaasappelroom
Categorie: Taarten, Warm
50 min
Ingredienten: 150 g witte chocolade, in stukjes, 50 g boter, 3 eieren, gesplitst, 2 el sinaasappellikeur, 10 g maizena, 50 g poedersuiker, 2 sinaasappels, schoongeboend, 1 tl gemalen kardemom, 1 tl kaneel, 250 ml slagroom
-
Spaanse gebakken banaan
Categorie: Warm
30 min
Ingredienten: 4 el. pijnboompitten, 8 stuks bananen, 75 gr. boter, 8 el. honing, 2 tl. limoensap
-
Ravioli, maar dan zoet, (ravioli dolci)
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: 80 à 90 gram ricotta, 4 bladerdeegvellen (diepvries), 5 à 6 bigarreautjes gesnipperd, 1 theelepeltje sukade gesnipperd, fijngeraspte schil van sinaasappel (1 à 2 tl), beetje (zonnebloem)olie om te frituren, poedersuiker
-
Kabinetpudding (dessert van vroeger)
Categorie: Warm, Taarten
100 min
Ingredienten: 250 ml melk, 3 à 4 eieren, 50 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 à 2 el rum of likeur, (wat citroenschilrasp), Voor de rest kun je zelf kijken wat je nog aan restjes in huis hebt: appel-restje, lange vingers-restje, b...
-
Kue Serabi (flensjes met kokossaus)
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: Flensjes:, - 1 ei, - mespunt zout, - 3 dl dunne kokosmelk, - 3 druppels pandanextract, - 150 gram zelfrijzend bakmeel, - plantaardige olie, Kokossaus:, - 4 dl dunne kokosmelk, - 2 el kristalsuiker, - 1 pandanblad (verkri...
Recept: Dessertsoepje van Aalbessen
Recept: Dessertsoepje van Aalbessen
Gebruiker: Lidy Berkx
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Els Meeuwsen
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Lentebouillon met peultjes en rivierkreeftjes
Recept: Lentebouillon met peultjes en rivierkreeftjes
Recept: Pittige Indische rundvleesstoofpot ook voor slowcooker
Recept: Pittige Indische rundvleesstoofpot ook voor slowcooker
Recept: Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg.....
Recept: Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg.....
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier