-
Creme brullee
Categorie: Warm
150 min
Ingredienten: 4 dl room, 1 1/2 dl melk, 90 gram suiker, 1 vanillestokje, 4 eierdooiers, 1 eiwit, 1 el oranjebloesemwater, 70 gram bruine rietsuiker
-
Gebakken appel met dadelvulling
Categorie: Warm
40 min
Ingredienten: 4 appels, 8 verse dadels in blokjes, 1/2 tl geraspte sinaasappelschil, 1/2 tl versgeraspte gember, 4 el hazelnoten, 2 el sinaasappeljam, 2 el boter (in klontjes), 4 cl droge sherry, 100 ml witte wijn, 100 ml room
-
Ouderwetse karnemelksepap
Categorie: Koud, Warm, Low Budget
30 min
Pure nostalgie.
Ik weet nog dat wij vroeger thuis karnemelkse pap kregen. Wij hadden een
boerderij en in de zomer kreeg je vaak, als ze de melkkruiken
teru...
Ingredienten: 1 liter karnemelk, 2 dl melk, 50 gram bloem, suiker naar smaak, pruimen (of rozijnen) 100 gram (Ik heb met rozijnen gemaakt omdat wij dat thuis vroeger ook altijd hadden).
-
Stoofpeertjes, in caramel-wijnsaus
Categorie: Warm, Kerst
35 min
Ingredienten: 1 sinaasappel, 100 gr suiker, 1 1/2 dl rode wijn of port, 1 kaneelstokje, 1 kg roodkokende stoofpeertjes
-
Gekarameliseerde appeltjes met een Calvados sausje
Categorie: Koud, Warm, Low Budget
30 min
Ik heb in mijn tuin een appelboompje. Ik weet eigenlijk niet eens welk appelras het is,
wel weet ik dat ze lekker zijn om ze te bakken en met een beetje s...
Ingredienten: 5 appels, (room)boter om in te bakken, suiker om te karameliseren, beetje kaneel, voor het sausje: 100 gram suiker, 50 gram (room)boter, 200 ml. room, 100 ml Calvados, verder nog: 100 gram hazelnoten, 5 bollen roomijs, t...
-
Gebakken rijst met appel en kaneel
Categorie: Warm
10 min
Heb je een restje rijst? Maak dan eens dit lekkere hapje. Lekker met geraspte appel, kaneel en custard.
Ingredienten: 200 gram gekookte rijst (kan heel goed met een restje gekookte rijst) , 2 zacht zure appels , 1 zakje vanillesuiker , 1 theelepel kaneel (of meer naar smaak) , suiker naar smaak , 1 afgestreken eetlepel custard of paneer...
-
Karnemelksepap
Categorie: Warm
15 min
Ingredienten: 1 l karnemelk, suiker (naar behoefte), 75 g bloem, 100 g rozijnen
-
Oliebollen over? Maak deze ovenschotel van Janny van der Heijden
Categorie: Warm
75 min
Het was mij nog nooit overkomen maar dit jaar hield ik oliebollen over!! Ik
vond de recepten en tips wat je met overgebleven oliebollen kunt doen dan
ook a...
Ingredienten: rest oliebollen, boter om de ovenschaal in te vetten, 3 grote eieren, 2,5 dl slagroom, 1 eetlepel honing, 2,5 dl melk, optioneel: grof gehakte walnoten of amandelen, poedersuiker om mee te bestrooien en een beetje kaneel
-
Kabinetpudding (dessert van vroeger)
Categorie: Warm, Taarten
100 min
Ingredienten: 250 ml melk, 3 à 4 eieren, 50 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 à 2 el rum of likeur, (wat citroenschilrasp), Voor de rest kun je zelf kijken wat je nog aan restjes in huis hebt: appel-restje, lange vingers-restje, b...
-
Meloen met honing
Categorie: Warm
30 min
Ingredienten: - 1 grote meloen (cavaillon of honingmeloen), - 4 eetlepels vloeibare honing, - 4 eetlepels Pineau des Charentes, - Citroentijm om af te werken, - Maïsolie of boter
-
Appeltaart in een glaasje (no-bake)
Categorie: Koud, Warm, Low Budget
10 min
Lekker en snel toetje dat je van te voren al heel goed kunt voorbereiden
zodat je er vlak voor je het op tafel zet alleen nog maar wat slagroom op
hoeft te...
Ingredienten: 2 plakken (roomboter) cake of (roomboter) koekjes, 1 appel (in stukjes), 1 el rozijnen, 1 el walnoten (gehakt), 1 el Calvados (of kaneellikeur), 1 el roomboter, 1 tl kaneel, toef slagroom, evt. munt om mee te garneren, V...
-
Sinaasappel Creme anglaise
Categorie: Warm, Warm
20 min
Ingredienten: - 400 ml room, - 1 vanillepeul, zaad eruit geschraapt, - Zest van 1 sinaasappel, - 3 eidooiers, - 3 el suiker, - 2 el grand marnier
-
IJs met warme bosvruchten
Categorie: Koud, Warm
10 min
Ingredienten: circa ½ liter Roomijs (slagroomijs), circa 350 gram bosvruchten (diepvries of in nood bosvruchtenjam), scheutje Rode port, schepje suiker, aardappelmeel om te binden
-
Kaiserschmarren met pruimencompote
Categorie: Warm
25 min
Dit heerlijke Oostenrijkse nagerecht aten we vaak op skivakantie. Vorige week weer eens bij de lunch gemaakt toen we gasten hadden. Het is een soort dikk...
Ingredienten: KAISERSCHMARREN: 30 gram rozijnen , 3 eetlepels rum , 50 gram boter (gesmolten) , 3 eieren (gesplitst) , 30 gram suiker , 1/4 liter melk , 1 zakje vanillesuiker 125 gram gezeefde bloem poedersuiker om te bestuiven, 1 zak...
-
Flensjes met banaan en mandarijn
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: - 8 flensjes, - 35g boter, - 1 eetlepel fijne suiker, - 50g notenmix (walnoten, amandelen, hazelnoten...), - 2 bananen, - 1 blikje mandarijntjes
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen