-
Citroenmousse
Categorie: Koud
20 min
Een heerlijk nagerecht met een frisse citroensmaak.
Ingredienten: - 250 ml slagroom, - 1 citroen, geraspt en uitgeperst, - 60 gr suiker, - 2 eiwitten
-
Advocaatcake met lange vingers
Categorie: Koud, Pasen, Gebak
25 min
Een heerlijke advocaatcake met lange vingers die niet wordt gebakken maar die je - na opstijven in de koelkast - met veel succes op tafel kunt zetten.
Ingredienten: 1 zakje vanillesuiker, , 4 eieren, , 100 gram suiker, , 100 gram zachte boter, 6 blaadjes gelatine,, 3 dl advocaat, , 1/4 liter slagroom, , ruim 1 pak lange vingers
-
Ouderwetse karnemelksepap
Categorie: Koud, Warm, Low Budget
30 min
Pure nostalgie.
Ik weet nog dat wij vroeger thuis karnemelkse pap kregen. Wij hadden een
boerderij en in de zomer kreeg je vaak, als ze de melkkruiken
teru...
Ingredienten: 1 liter karnemelk, 2 dl melk, 50 gram bloem, suiker naar smaak, pruimen (of rozijnen) 100 gram (Ik heb met rozijnen gemaakt omdat wij dat thuis vroeger ook altijd hadden).
-
De echte Weense Sachertorte
Categorie: Koud, Taarten
90 min
Ingredienten: 150 gr chocolade, 150 gr zachte boter, 100 gr poedersuiker, 6 eierdooiers, 6 eiwitten, 50 gr suiker, 150 gr meel, snufje zout, abrikozenjam, Extra voor het glazuur:, 200 gr pure chocolade, 20 gr boter, 40 gr poedersuik...
-
Chocolade tiramisu
Categorie: Koud
30 min
Een heel erg lekker nagerecht. Om je vingers bij af te likken!
Ingredienten: 150 ml sterke koffie (espresso mag ook), 2 eetlepels Amaretto + extra, 1 doos boudoirkoekjes (lange vingers, 4 eiwitten, 1 snuifje zout, 200 gr mascarpone, 4 eetlepels poedersuiker, 150 gr donkere chocolade, 3 koffielepe...
-
Traditionele vruchtenbowl (familierecept)
Categorie: Koud, Koud, Kerst
20 min
Vruchtenbowl kregen wij vroeger thuis altijd met kerst en met zeer speciale gelegenheden. Een traditie die ik nog steeds maar al te graag in stand houd.
We...
Ingredienten: 1 pot kersen op sap, 1 pot bessen op sap, 1 verse ananas (of blik), 2 bananen, 10 tot 15 lychees (liefst vers), 1 appel, 1 peer, 1 sinaasappel, 2 mandarijnen, 1 fles zoete witte wijn, ½ fles gluhwein
-
After eight taart, met zachte choco-mintcreme
Categorie: Taarten, Koud
60 min
Ingredienten: pakje after eight, 900 gr slagroom, 5 eieren, 150 gr suiker, 3 zakje vanillesuiker, 200 gr bloem, 1/2 zakje bakpoeder, 1/2 el cacao, 1/2 eventueel versiering, zout, 3 zakje klopfix
-
Dronken Sultan
Categorie: Koud
15 min
Ingredienten: Goed vanille ijs, Advocaat, Boerenjongens, Chocoladevlokken, Slagroom
-
Tiramisu
Categorie: Koud
30 min
Ingredienten: 250 gram mascarpone, 1 eetlepel kristalsuiker, 6 eetlepels Amaretto, 2 eieren, eiwit en eierdooier gescheiden, 1 zakje vanillesuiker, 1/2 kop espressokoffie, madeirakoekjes of lange vingers, 2 eetlepels cacaopoeder
-
Medovnik of Tsjechische honingtaart
Categorie: Gebak, Koud
30 min
Ingredienten: 200 gr. suiker, 2 eieren, geklutst, 50 gr. boter, 2 el. honing, 2 koffielepel bakpoeder, 600 gr. meel, room vulling, 400 ml. gecondenseerde melk., 3 eieren, 2 el. honing, 50 gr. boter
-
Negerinnetetten
Categorie: Koud
170 min
Ingredienten: Ingrediënten koekjesdeeg:, 150 g boter, 65 g suiker, 60 g broyage (30g poedersuiker + 30 g amandelpoeder), Snuifje zout, 1 ei, 250 g bloem, Ingrediënten ganache (chocoladesaus):, 125 g chocolade, 200 ml room, 50 g suiker...
-
Kroatische honingkoekjes
Categorie: Koud
30 min
Ingredienten: 180g boter, 140g suiker, 3 eetlepels honing, geraspte schil van 1 citroen, 1 theelepeltje bakpoeder, 1 theelepeteltje kaneel, mespuntje soda bicarbonaat, 1 ei, 300 g bloem, poedersuiker
-
Espuma van appel
Categorie: Koud
20 min
Ingredienten: voor espuma:, 2 blaadjes gelatine, 2 Granny Smith appels, 3 dl. appelsap, 1 dl. Calvados, voor de appels:, 2 Granny Smith appels, crumble:, 50 gr. fijne suiker + 50 gr., 50 gr. boter, 50 gr. gemalen amandelen, 50 gr. blo...
-
Dame blanche
Categorie: Koud
5 min
Ingredienten: 2 bolletjes vanille ijs, chocoladesaus, geschaafde chocolade, slagroom
-
Advocaat- kwarktaart met perzik
Categorie: Koud
45 min
Ingredienten: 200 gram bastognekoeken,, 10 speculaaskoeken of 10 petit-beurrekoekjes, 50 gram boter of margarine, 4 eetlepels abrikozenjam zonder suiker, 1/2 eetlepel olie, 6 blaadjes gelatine (10 à 12 gram), 1 blik halve perziken, 3...
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart