KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Mosterdsoep

Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Zuivel
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snijd het spek in kleine blokjes. Snipper de ui. Smelt de boter in een pan en voeg de spekblokjes en de gesnipperde ui toe. Laat spekjes en ui zachtjes uitbakken (ui niet laten verbranden) Voeg de bloem toe en roer het mengsel glad. Alles even laten garen. Zorg ervoor dat de bloem niet verkleurt. Voeg langzaam het water en de melk toe. Doorkoken tot de soep licht gebonden is. Voeg de mosterd en de peper naar smaak toe. Roer het geheel glad en kook nog een paar minuten door. Serveer met fijn gesneden prei.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Monique

zegt:
Soep was heerlijk, ipv melk crème fraiche. Lekker romig. Goedgekeurd in dit gezin. Dank!
newhouse

zegt:
Hallo,
ik heb het soepje net gemaakt... alleen heb ik 400 ml melk genomen inplaats van 500, anders wordt die wel iets te romig! En de 3 el mosterd waren perfect! Het soepje is heerlijk!

Bedankt!
monkey

zegt:
Een zalm moot er op kruimelen, bij opscheppen.

Heerlijk.
h. boom

zegt:
Vervang de spekjes eens door metworst met kruidnagel.Ook lekker.
papamarc

zegt:
Ik heb 'm als volgt gemaakt:
175 gram grove Zaanse mosterd (het halve potje inderdaad), 2 dl water vervangen door droge witte wijn en een scheutje schenkstroop om het zure van de mosterd iets te temperen. Iets langer in laten koken en met melk weer op goede dikte brengen. Heerlijk!
ximena

zegt:
Ik heb de soep net gemaakt en ik vond er geen smaak aan. Ik heb het halve potje mosterd erin moeten doen. Ik vond het veel te romig. Misschien dat de room de mosterd maskeert of het ligt aan de mosterd die ik heb gebruikt..grove zaanse mosterd uit de super de boer.
Derk & Melanie

zegt:
Ik (Melanie, 13 jaar), heb samen met mijn vader Derk (42 jaar) het soepje gemaakt. We hadden er erg veel lol bij, we dachten het zou wel niet lekker zijn..
Maar het was over-heerlijk! :) Bedankt voor het recept! We maken dit zeker nog een keer! :D
Therese Rijken

zegt:
Was heeeerlijk!!! Jammie jammie ;);););)
Henny

zegt:
Heb je mostersoep gemaakt.Alleen melk en water vervangen door groentebouillon en 100 ml. kookroom toegevoegd.Garnering met wat bieslook. Was erg lekker.
Geert

zegt:
Beste Aron, het antwoord is. Nee, de mosterd uit Utrecht zou moeten werken. Wat was de reden dat het niet zo lekker was? Let er wel op dat je Grove mosterd koopt. Veel succes met koken! Want dit is wel een drommels lekker soepje. Dank jullie wel voor het recept.

Geert.