Recept
« Terug naar recepten
Mosselpotje met brood
PT40M
Mosselpotje met brood
Een heerlijk mosselpotje met brood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mosselen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselpotje met brood te bereiden
Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe
de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan. Maal er royaal peper over.
Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan. Haal de mosselen uit de schelp.
Meet 250 ml mosselvocht af en schenk door een zeef. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
Smelt in een (saus)pan de boter. Roer de bloem erdoor en bak 1 min. zonder te kleuren.
Schenk beetje bij beetje en al kloppende met een garde het mosselvocht erbij.
Voeg ook de wijn toe en klop tot een gladde, gebonden saus.
Roer de mosterd en de kruiden door de crème fraîche. Schep de kruidenroom en de mosselen door
de saus. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de mosselragout in 2 ovenschaaltjes. Bestrijk de rand dun met ei. Leg er een
deegplakje - snijd desgewenst bij tot een rondje - op en druk licht aan. Bestrijk
de deegdeksels dun met ei.
Bak de mosselpotjes in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en krokant. Serveer
met het stokbrood.
de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan. Maal er royaal peper over.
Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan. Haal de mosselen uit de schelp.
Meet 250 ml mosselvocht af en schenk door een zeef. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
Smelt in een (saus)pan de boter. Roer de bloem erdoor en bak 1 min. zonder te kleuren.
Schenk beetje bij beetje en al kloppende met een garde het mosselvocht erbij.
Voeg ook de wijn toe en klop tot een gladde, gebonden saus.
Roer de mosterd en de kruiden door de crème fraîche. Schep de kruidenroom en de mosselen door
de saus. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de mosselragout in 2 ovenschaaltjes. Bestrijk de rand dun met ei. Leg er een
deegplakje - snijd desgewenst bij tot een rondje - op en druk licht aan. Bestrijk
de deegdeksels dun met ei.
Bak de mosselpotjes in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en krokant. Serveer
met het stokbrood.