KookJij

Mon Chérie taart

Een heerlijk mon chérie taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: dr.oetker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mon Chérie taart te bereiden

Maak de Brownies volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let erop dat het beslag gelijkmatig over de vorm wordt verdeeld. Prik aan het einde van de baktijd met een (saté)prikker in het midden van de Brownies om de gaarheid te controleren. Blijft er beslag plakken? Dek de Brownies af met een stukje aluminiumfolie en bak ze nog 5-10 minuten. Laat de Brownies in de vorm afkoelen.
Maak de zijkanten van de vorm voorzichtig open en neem de Brownies er uit. Maak de vorm schoon en vouw deze weer dicht, zet de hoekjes vast met plakband. Snijd met de Brownies met een broodmes horizontaal door. Neem de bovenste laag eraf, leg deze met het snijvlak naar boven in de bakvorm.
Neem ca. 16 kersen uit het potje en dep ze droog. Roer de mascarpone los met slagroom, Klop-Fix en 50 ml Dr. Oetker kersensaus. Klop het daarna met een mixer met garden nog ca. 4 minuten.
Schep het roommengsel op de Brownieslaag in de vorm. Duw op regelmatige afstand de kersen in de room en strijk de room over de kersen glad. Leg de andere laag met het snijvlak naar beneden er op. Druk het voorzichtig aan. Vouw de vorm goed tegen het taartje aan en zet het eventueel met plakband vast. Laat de taart 3-4 uur opstijven in de koelkast.
Spoel een broodmes om met warm water, zodat het warm wordt. Snijd het taartje voorzichtig in 6 vierkante stukjes. Leg op elk een hartvormige mal en bestrooi de gebakjes voorzichtig met poedersuiker (gebruik een theezeefje).Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
in de supermarkt
Jacobs.L.G.M.

Jacobs.L.G.M. zegt:
waar krijg ik Dr Oetkers
kersensaus