KookJij

Mihoen met Tempeh en Katjang

Een eenvoudig receptje uit de Vietnamese keuken
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Ontbijt & Lunch - Warm
  3. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Vietnam
Keuken: Oosterse
Bron: Famile
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mihoen met Tempeh en Katjang te bereiden

  1.  Kook de mihoen in een grote pan gezouten water volgens de aanwijzingen op het pakje.
  2. Doe in de pan met de mihoen de geraspte wortels ongeveer 3 minuten voordat de mihoen klaar zou zijn. Giet mihoen en wortels af en houd dat even warm.
  3. Ondertussen staat de tempeh 30 minuten te pocheren in kokend water. De gepocheerde tempeh vervolgens afgieten en snijden in stroken van 1 cm dik.
  4. De olie verhitten in een anti-aanbak bakpan of wadjan en daarin de stroken tempeh mooi goudbruin aanfruiten. Zet dan de tempeh weg in een grote kom.
  5. In een nieuwe kom de ketjap, limoensap, Nam Pla, rijstazijn, gula djawa, hoisin saus, sesamolie en Srirachisaus goed door elkaar mengen en over de tempeh gieten.
  6. Dan bij de tempeh ook de mihoen met geraspte wortel doen. Hussel de tempeh mix goed met de mihoen mix.
  7. Dan door dit geheel de lenteui en de koriander mixen en verdelen over de voorverwarmde kommen.
  8. Strooi hierover dan de vers geroosterde katjang.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij thee, bier of een niet te droge witte wijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst