KookJij

Mexicaanse kip limoensoep (Sopa de lima pollo Mexicana)

Deze soep is de Mexicaanse versie van wat je hier "Grootmoeders kippensoep" zou noemen. Ik heb deze soep in Mexico gegeten met de Habanero peper erin maar omdat die hier lastig te verkrijgen is heb ik de Madame Jeanette gebruikt, en dat is een goede vervanger. Pas op met de pitjes en als je niet van erg pittig houd kun je misschien beter maar een halve gebruiken. Maak een grote pan want voor je het weet is de bodem in zicht.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mexicaanse kip limoensoep (Sopa de lima pollo Mexicana) te bereiden

  1. Kook het water en doe er de kip, laurier en peperkorrels in. Laat dit ongeveer 1 ½ uur zachtjes trekken. Zeef indien nodig de bouillon. Haal de kip uit de bouillon, laat het een beetje afkoelen en snijd het in stukjes.
  2. Ontvel de tomaten (even in kokend water leggen) verwijder het vocht en de pitjes eruit en snij ze in blokjes.
  3. Hak de peper (zonder pitjes) knoflook en uien fijn en snij de koriander grof.
  4. Ontvel de avocado, haal de pit eruit en snij in blokjes.
  5. Snij de tortilla's in reepjes en frituur ze in een laagje zonnebloemolie. Laat ze uitlekken op keukenrol.
  6. Pers 2 limoenen uit en snij 1 limoen in schijfjes (garnering).
  7. Fruit in wat olie de ui, knoflook en peper.
  8. Voeg komijn, kaneel en piment toe. Schep alles doorelkaar zodat de kruiden goed opgenomen worden.
  9. Doe er dan de tomatenblokjes bij en schep alles goed doorelkaar.
  10. Voeg de bouillon toe en doe de bouillontabletten erbij. Maak eventueel op smaak met enkele maggiblokjes.
  11. Voeg het kippenvlees toe en het sap van 2 limoenen.
  12. Laat dit geheel nog ongeveer 15 minuutjes op een klein vuurtje zachtjes koken.
  13. Voeg op het laatst de koriander en de avocado toe.
  14. Garneer met de tortilla reepjes en een schijfje limoen.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Je kunt ook een hele Madame Jeanette peper in de soep mee laten trekken maar zorg dan wel dat deze heel blijft en dat je de peper in zijn geheel weer kunt verwijderen!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst