Recept
« Terug naar recepten
					
						Met Honing gestoofde Kool
						PT90M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Met Honing gestoofde Kool
Een heerlijk met honing gestoofde kool recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Hans de vos
								
																
									Bereidingstijd:
									 90 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Engeland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Zest
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Met Honing gestoofde Kool te bereiden
   Verwarm de oven voor op 130°C.
Breng een pan met licht gezouten water aan de kook.
Plaats de kool rechtop snijdt hem in vieren in, laat de onderkant heel.
Blancheer hem 6 min.
Neem de kool uit de pan.
Laat 1 1/2 dl. van het kookvocht in de pan.
Vermeng het kookvocht in de pan met mosterd, honing, gember, ui, het spek en de citroensap.
Laat deze saus 3 min. zachtjes trekken.
Spreid een groot vel alu folie uit, leg de kool in het midden.
Zet de randen van de folie rechtop, zodat er een soort kom ontstaat.
Schep de saus over de kool.
Vouw de randen van de folie om de kool.
Plaats het geheel 1 uur in de oven.
Neem de kool uit de oven, wikkel de folie los.
De kool valt nu open rond de snijvlakken, zodat je 4 mooie porties krijgt.
										Breng een pan met licht gezouten water aan de kook.
Plaats de kool rechtop snijdt hem in vieren in, laat de onderkant heel.
Blancheer hem 6 min.
Neem de kool uit de pan.
Laat 1 1/2 dl. van het kookvocht in de pan.
Vermeng het kookvocht in de pan met mosterd, honing, gember, ui, het spek en de citroensap.
Laat deze saus 3 min. zachtjes trekken.
Spreid een groot vel alu folie uit, leg de kool in het midden.
Zet de randen van de folie rechtop, zodat er een soort kom ontstaat.
Schep de saus over de kool.
Vouw de randen van de folie om de kool.
Plaats het geheel 1 uur in de oven.
Neem de kool uit de oven, wikkel de folie los.
De kool valt nu open rond de snijvlakken, zodat je 4 mooie porties krijgt.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Trok me erg aan, leuk recept.
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
hns zegt:
slaatje zegt:
                    
hns zegt:
grten
Hans