KookJij

Meringue ijsdessert met witte chocoladesaus

Een heerlijk meringue ijsdessert met witte chocoladesaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: silvo.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Meringue ijsdessert met witte chocoladesaus te bereiden

Verwarm de oven voor op 100 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop de eiwitten stijf. Voeg al kloppende in delen de kristalsuiker toe en spatel vervolgens de poedersuiker erdoor.
Schep het eiwitschuim in de spuitzak. Spuit hiermee (of maak met behulp van 2 eetlepels) 8 schuimrondjes van ca. 7 cm doorsnede op de bakplaat. Verdeel de pistachenootjes over de schuimrondjes en laat deze 1½ uur in de oven drogen.
Breek boven een kom de chocolade in stukjes. Snijd het Silvo Vanillestokje in de lengte open. Verwarm de slagroom met het vanillestokje. Schraap het merg uit het vanillestokje en roer dit door de slagroom. Schenk de slagroom over de chocolade en roer dit tot een gladde saus.
Schep een grote bol ijs op een bord en leg er 2 schuimrondjes tegenaan.
Garneer met een takje munt en rode bessen en schenk er chocoladesaus bij.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst