KookJij

Melanzane alla parmigiana

Een heerlijk melanzane alla parmigiana recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 81 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 715 kCal energie
27 Gram eiwit
60 Gram vet
16 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Melanzane alla parmigiana te bereiden

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1/2 cm.
Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en laat ze in een vergiet 20 minuten uitlekken.
Verhit ondertussen 3 eetlepels olie en fruit de ui en de knoflook 2 minuten.
Voeg de tomaat toe en roer deze met een houten lepel in kleine stukjes.
Breng op smaak met de suiker, peper en zout.
Laat 15 minuten zachtjes koken.
Spoel de aubergine af en dep droog met keukenpapier.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan.
Bak de aubergine in delen telkens in circa 4 minuten goudbruin.
Keer halverwege.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Leg een laag aubergine in de ovenschaal en schep er een laag tomatensaus op.
Bestrooi met wat Parmezaanse kaas en leg er een paar plakken mozzarella op.
Scheur wat blaadjes basilicum in stukken en strooi erover.
Herhaal tot alles op is.
Bak 30 minuten in de oven.
Serveer met ciabattabrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst