KookJij

Marokkaanse vistajine

Een heerlijk marokkaanse vistajine recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Het vis en zeevruchtenboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Marokkaanse vistajine te bereiden

Verhit de olie in een grote pan of tajine op laag vuur.
Voeg de ui toe en bak in 10 minuten zacht maar niet bruin;
roer af en toe.
Voeg de saffraan, kaneel, koriander, komijn en kurkuma toe en bak het mengsel al roerend nog 30 seconden.
Voeg de stukjes tomaat en bouillon toe en roer goed.
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat de saus met het deksel op de pan 20-35 minuten sudderen, tot hij dikker geworden is.
Snijd de mullen doormidden, leg de stukken in de pan en druk ze in de saus.
Laat de stukken vis 5-6 minuten zachtjes sudderen, tot
ze net gaar zijn.
Roer olijven, citroen en koriander voorzichtig door de saus.
Breng het geheel op smaak met peper en zout, ( niet te veel, eerst proeven) en serveer er couscous bij.
De couscous vooraf aanmaken met olijfolie, koriander en wat zout.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

De combi tomaat/ingemaakte citroen, maakt het erg lekker.
Topgerecht voor wie van vis houdt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gj_

gj_ zegt:
Lekker. Mullen had ik even niet bij de hand dus met tilapia gegeten.
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Toch is het de waarheid die ik vertelde, als ik sardines zie, komt de hele afschuwelijke periode weer terug. Daag Roos.
hns

hns zegt:
Dank voor het melden, ik snapte er al niets van. In ieder geval feestelijke dagen, voor jou, familie en vrienden. En dank aan jou en je team voor het steeds weer actueel verfraaien en 'in de lucht houden' van Kookjij!! Groet Hans :):):)
hns

hns zegt:
Hoi Roza
Je maakt me wel aan het schrikken met je verhaal, in ieder geval fijn dat we allebei van Marokkaanse gerechten houden. Ik heb een mooi kookboek,dat heet Bismella Arabia, met keukens uit Palestina, Israel, Turkije, Sardinie, Catalonie, Libie en Algerije met autentieke recepten & verhalen uit die streken. Moest er meteen aan denken toen ik jouw stukje las en je voorliefde voor o.m. Marok eten. Misschien ook in je bibliotheek??
Groet en fijne feestdagen toegewenst!! Hanns:):):)
hns

hns zegt:
Ik denk het wel, het moet een stevige vissoort zijn, die niet uit elkaar valt, zoals kabeljauw. grt Hans
fabita

fabita zegt:
Lijkt me erg lekker. Behalve de mullen heb ik de rest van de ingrediënten altijd in huis. Kan ik ook andere vissoorten gebruiken? Gr.:)