KookJij

Marokkaans lam

Een heerlijk marokkaans lam recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Buren
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Marokkaans lam te bereiden

Bak het vlees even aan in de olijfolie. Vul dan de pan op met de bos platte peterselie, komijnpoeder, korianderpoeder, gemberpoeder, peper, uien, de bol knoflook en doe er water bij tot dat alles onder ligt en blijft, dus af en toe even controleren en prikken of het vlees gaar is.
Zet dit op zacht vuur en laat het vlees gaar worden.
Je kunt experimenteren met honing en amandelen erbij. Kaneel behoort tot een Marokkaans kruidenmix: LACAMA maar is persoonlijk. De bos peterselie, tegen de knoflooklucht kan eruit gehaald worden, maar ik eet die ook op. Op het allerlaatst doe ik er zout bij.

Mijn kookverhaal (Annemien )

Jaren geleden heb ik dit recept afgekeken van een Marokkaanse vrouw vandaar dat ik de juiste hoeveelheden kruiden niet kan geven. Deze vrouw is analfabeet, maar kan wel koken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Het kwam me al zo bekend voor..... Roza.
knabbel11

knabbel11 zegt:
Ras- El Hanout, die kruiden zijn gemaakt voor lamsvlees.Dat is een kruidenmix waar al die kruiden in zitten die in de andere reacties
gegeven zijn.Ras El Hanout is uitstekend voor lamsvlees, dan komt die typische Marrokkaanse geur vrij, heel lekker. Een fijne maaltijd nog en fijne Kerstdagen.

Gert.
roza verschoor

roza verschoor zegt:
Hoi Hans,
Zou jij jouw Marokkaanse kruidenmixrecept ook willen geven, want er zitten heel andere dingen in, dus het zal ook wel anders smaken en hoe mag het heten? Alvast bedankt. Roos.
roza verschoor

roza verschoor zegt:
Ich kann auch nichts dafür! Koriander, gember, kruidnagel, komijn en gemberpoeder zijn in Noord-Afrika heel populair en het zijn grote landen, dus de variatie kan evenzo zijn. Groetjes Roza.
hns

hns zegt:
Nou, daar heb ik dan wat aan, ik dacht eerst aan Ras-elHanout.
In mijn keukenkastje staat een potje lamskruiden, daarin zit:kerry, mosterdzaad, koriander, komijnzaad, paprikapoeder en zwarte peper. Weet niet wat dat is, ook v.d. marokkaan.Groet en hartelijk dank hiervoor. Hans:):):)
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Sorry voor de typefouten.
Je kunt het natuurlijk aanpassen aan je eigen voorkeursmaken. Roos.
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Ik heb het gevonden en ik heb er twee versies van: 2,5 cm kaneelstok, 2 tl zwarte peper, 2 tl gemberpoeder, 2 tl kurkuma, 0,25 tl nootmuskaat. Lacama is kruidenmengsel dat populair is in Tanger. Het is heel eenvoudig, dan Ras-elHanoet. Gebruik het om soepen en stoofpotten te kruiden. Het past uitstekend bij lamsvlees.
Dan nu het 2e: Kaneelpoeder, gemberpoeder, nootmuskaatpoeder, gemalen zwarte peper, kurkuma. Verhoudingen:
1 1/2:4:1/3:3 1/3:4 1/3 Mix all the ingredients together and store any excess in an airtight jar. Uses: Lacama seasons and flavours Moroccan soups and stews, especially those from Tangier.
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Hoi Hans,
Ik zal het even voor je opzoeken, want ik moet het ergens op mijn stickje hebben en dan mail ik het aan je. Roos.
hns

hns zegt:
He Roza, ziet er fantastisch uit. Lacama is nieuw voor mij. Zal de M winkelier vragen! Hans:):)Dit is echt iets voor mij!
ingrid

ingrid zegt:
Tajine kan in de oven, enne, ik ben ook voorzichtig;)maar een tajine is bikkelhard.
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Ja, dat kan ook, maar ik heb het in een ordinaire pan geleerd. Zo'n tajine kan breken en dat vind ik dood eng op het vuur. Ik ben wat dat aangaat nogal bang uitgevallen....Gr. Roos.
ingrid

ingrid zegt:
De tajine kan ook, heerlijk!!!!Zo heb ik het geleerd in marokko;)
roza verschoor

roza verschoor zegt:
Ja, inderdaad het moet 1/4 el peper zijn. Nee, het bereiden duurt geen 2 min, helaas! Het duurt ruim 1,5 uur. Ik let er nooit zo op, want ik doe dit altijd 's avonds. De ui valt in/uit elkaar en de bol knoflook wordt zacht, kun je ook opeten.
Ik eet alles ervan op.
Anna

Anna zegt:
Roza, paar vragen:
er staat bij bereidingstijd: 2 minuten?? Bij ingredienten: 2 x gemberpoeder, ik neem aan dat dat 1/2 eetlepel totaal moet zijn? Blijven de uien en knoflook heel?
Groet,
Anna
KookJij.