KookJij

Loempia met grijze garnaal en een ‘appelchutney’

Een heerlijk loempia met grijze garnaal en een ‘appelchutney’ recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: culinair net
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Loempia met grijze garnaal en een ‘appelchutney’ te bereiden

Meng de garnalen met de kruiden en breng eventueel op smaak met peper. Leg het verse of kort geweekte (zie verpakking) op een vochtige handdoek, verdeel in het midden het garnalenmengsel en vorm de loempia.

Schil de appels, verwijder klokkenhuizen, en snijd fijn. Snij ook de sjalot en look fijn. Verwarm de olie in een pan en stoof hierin de appel en sjalot tot de appel bijna gaar is. Strooi er de suiker, kerrie en kardemon over, voeg de look toe en overgiet met een scheutje witte wijnazijn. Laat het geheel nog even verder stoven en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bak de loempia, in hete olie, aan alle kanten goudbruin. Haal de loempia uit de olie en laat even op een stukje keukenpapier uitdruppen. En serveer met de chutney.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst