KookJij

Livar hammousse

Een heerlijk livar hammousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Lionsclub Heerlen Landsfort
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Livar hammousse te bereiden

Bereidingswijze:
Laat de gelatine weken in koud water.
Pureer de ham in keukenmachine.
Meng met mayonaise en chilipoeder.
Verwarm de wijn.
Haal de gelatine uit water, knijp goed ui en los op in wijn.
Meng dit vocht met het hammengsel en schep de stijfgeklopte room er luchtig door.
Giet in vorm bekleed met huishoud folie.
Gevulde vorm 1 uur in koelkast laten opstijven.
Snijd in plakjes of maak bolletjes met ijstang.
Serveer bij geroosterd brood.
Garneer met peterselie, bieslooksprietjes, heel dunne reepjes rode paprika en reepjes ham.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
lekkerbekske,
Je kan deze vervangen door
een gekookte ham.
De Livar ham vind ik iets meer smaak hebben.
Anders moet je eens proberen met een iets gerookte ham.
veel succes.
gr Bert:);)
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Door welke andere soort ham kan deze ham vervangen worden, want deze is niet verkrijgbaar in Canada.
Bij voorbaat dank.