KookJij

Linzen Carbonara

Mijn idee hierachter was : wat je kunt met pasta, zou je ook moeten kunnen doen met Linzen. Ik koos hiervoor de Dupuis-linzen, omdat je die niet zo snel stuk kookt.
Recept van:
Bereidingstijd: 300 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Linzen Carbonara te bereiden

  1. We gaan er van uit dat de Dupuis linzen eerst 4 uren hebben staan weken in schoon water. Daarna worden ze 40 minuten gekookt. Ze zijn dan zo goed asl gaar.
  2. De spekblokjes worden in een grote pan met dikke bodem aangefruit. Wanneer de blokjes gaan kleuren en al flink vet hebben verloren, halen we ze uit de pan en laten ze uitlekken in een metalen zeef.
  3. Vang het vet weer op in de grote pan met dikke bodem en zet de aangefrute blokjes spek apart.
  4. Fruit de uien en de knoflook aan in het spekvet van de blokjes met de ketumbar en de djinten.
  5. Intussen de dooiers met het ei, zout, peper en de helft van de geraspte kaas goed los klutsen in een kom.
  6. Wanneer de uien slap en glazig zijn en beginnen te kleuren doen we de linzen er bij en roeren dat geheel omt tot de linzen door en door warm zijn geworden.
  7. We roeren dan het eimengsel snel door de warme linzen  (VAN HET VUUR AF  aub) en vervolgens de blokjes spek.
  8. We verdelen de linzen carbonara over de voorverwarmde bordjes en strooien daarover nog eens de gesnipperde peterselie en de rest van de geraspte kaas.                                                                                                                                           Eventueel verder opleuken met een gebakken eitje, gefrituurde uitjes, piccalilly, zure uitjes, zure augurken.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij een lichte jonge rode wijn, of een rosé wijn of een Riesling Spätlese Trocken

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst