Recept
« Terug naar recepten
Licht gebonden zuurkoolroomsoep met spek
PT40M
Licht gebonden zuurkoolroomsoep met spek
Een heerlijk licht gebonden zuurkoolroomsoep met spek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Licht gebonden zuurkoolroomsoep met spek te bereiden
Schilde appels en snijd ze in stukjes. De zuurkool met het spek, de appel en de bouillon aan de kook brengen en in ongeveer 20 minuten gaar koken. Tweederde van de zuurkool met de appels pureren. De rest van de zuurkool over de voorverwarmde borden leggen en het in stukjes gesneden spek hieromheen leggen. De puree terug doen in de bouillon en het geheel tegen de kook aan brengen. De eierdooiers met de room loskloppen en dit van het vuur af door de soep roeren. De soep eventueel op smaak brengen met peper en zout en in de borden scheppen. De soep garneren met een takje kervel en direct serveren.