KookJij

Lemon Posset

Een heerlijk lemon posset recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 2 min
Personen: 2-4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Hanneke Vreugedenhil
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lemon Posset te bereiden

Room met suiker al roerend aan de kook brengen.
Op laag vuur nog 2 minuutjes zachtjes laten koken.
Van het vuur af ietsje laten afkoelen, dan het citroensap erdoor roeren.
In kleine glaasjes gieten en minimaal 6 uur op laten stijven in de koelkast.

Mijn kookverhaal (Hubertina van den Enden-Olsthoorn)

Je kunt het zo serveren. Maar ik doe er meestal een laagje gepureerde frambozen over vlak voor serveren, zodat het er niet in zakt. En soms een klein schaaltje met frambozen ernaast, staat erg mooi en is ook lekker en....gezond.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Wat ben ik blij,dat ik reageerde,want sinaasappel proberen,was een van de variaties,die ik van plan was.
Bedankt voor die tip.
Thea Tibboel

Thea Tibboel zegt:
Ik zal het ook eens proberen, al zal het bij mij wel mislukken,zoals altijd, want ik ben niet zo'n goede kok, maar als je niet probeert dan weet je ook niet.:)
hubertina

hubertina zegt:
Beste Thea, voor dit recept gebruik ik gewoon slagroom. Ik heb ook wel eens langhoudbare room gebruikt,maar het resultaat is dan toch iets minder. En lekkerbekske, je kunt inderdaad je fantasie de vrijheid geven om de leukste/heerlijke variaties te bedenken. Doe ik ook! Lime b.v.
Sinasappel gaat niet.Niet zuur genoeg om de room dik te laten worden. Het is iedere keer weer spannend om te ervaren dat de room dikker wordt zodra je citroen toevoegt.
Geniet van dit heerlijke toetje!!
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Het lijkt me wel een recept te zijn met verschillende variatie mogelijkheden. Ik ga het in ieder geval proberen.Thank you Hubertina.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Koemelkroom moet minstens 10% vet bevatten en slagroom minstens 30%.Dus zonder verdere uitleg meen ik aan te mogen nemen,dat 10% al zou moeten voldoen.
Thea

Thea zegt:
Wat voor soort room gebruik je? Slagroom?