KookJij

Lasagna met zuurkool en zalm

Lekker Hollands en winters gerecht, moet je eens proberen. Heb deze van de week zelf geprobeerd, ik vond het erg lekker
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 725 kCal energie
50 Gram eiwit
42 Gram vet
33 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: dekamarkt magazine
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lasagna met zuurkool en zalm te bereiden

  1. Verwarm de olijfolie in een hapjes pan en fruit de ui en de knoflook glazig.
  2. Schep de zuurkool en de paprikapoeder erdoor en schenk de bouillon erbij.
  3. Laat de zuurkool 15 minuten zachtjes sudderen.
  4. Snijd de zalm in blokjes.
  5. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden.
  6. Verdeel een kwart van de zuurkool in de ovenschaal en dek af met lasagnabladen.
  7. Verdeel hierover de helft van de overgebleven zuurkool en blokjes zalm.
  8. Kruimel er wat mozzarella tusssen en de helft van de dille erover.
  9. Herhaal deze laatste laag van lasagnabladen zuurkool, zalm, mozzarella en dille nog een keer en dek af met een laatste laag  lasagnabladen.
  10. Strijk hier de resterende mozzarella over en bestrooi met de geraspte jonge kaas.
  11. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de lasagna in 25 minuten goudbruin en gaar.
  12. Je kan dit recept natuurlijk ook gewoon met gehakt maken in plaats van zalm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst