Recept
« Terug naar recepten
					
						Lapin a l'ail
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Lapin a l'ail
Een heerlijk lapin a l'ail recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Annemien  
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
 - > Hoofdgerechten - Aardappels
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Libelle bistro
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Lapin a l'ail te bereiden
Pel de knoflookteentjes maar laat ze heel. 
Braad de konijnenbouten kort rondom aan in hete olie. Kruid ze met peper en zout. Blus met het bier en schenk er bouillon bij tot alles net onder staat.
Laat 30 minuten stoven onder deksel.
Zeef 2dl van het stoofvocht. Hou het konijn warm in de rest van het stoofvocht.
Maak een blonde roux met de boter en de bloem: laat in een pannetje de boter smelten.
Strooi er de bloem bij en roer goed glad. Leng in een straaltje aan met het gezeefde stoofvocht. Laat indikken terwijl u voortdurend roert. Voeg er 1 koffielepeltje gehakte verse dragon aan toe.
Kruid naar smaak bij met peper en zout.
Verdeel de konijnenbouten en de knoflook over de borden. Lepel er wat van de hete saus bij.
									Braad de konijnenbouten kort rondom aan in hete olie. Kruid ze met peper en zout. Blus met het bier en schenk er bouillon bij tot alles net onder staat.
Laat 30 minuten stoven onder deksel.
Zeef 2dl van het stoofvocht. Hou het konijn warm in de rest van het stoofvocht.
Maak een blonde roux met de boter en de bloem: laat in een pannetje de boter smelten.
Strooi er de bloem bij en roer goed glad. Leng in een straaltje aan met het gezeefde stoofvocht. Laat indikken terwijl u voortdurend roert. Voeg er 1 koffielepeltje gehakte verse dragon aan toe.
Kruid naar smaak bij met peper en zout.
Verdeel de konijnenbouten en de knoflook over de borden. Lepel er wat van de hete saus bij.
                    