Recept
« Terug naar recepten
					
						Lamsvlees Tajine met Saffraan
						PT100M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Lamsvlees Tajine met Saffraan
Een heerlijk lamsvlees tajine met saffraan recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 100 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Marokko
								
																								
									Keuken:
									Afrikaanse
								
																								
									Bron:
									Kennis uit Engeland
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Lamsvlees Tajine met Saffraan te bereiden
 1).Verhit de olie en fruit hierin aan de ui en de knoflook, tot de ui glazig is geworden.
2).Dan gaat de gember er bij en de saffraan en na 2 minuten bakken en roeren de rest van de kruiden.
3).Roer even door tot de aroma's goed loskomen en doe dan het gebloemde vlees er bij en laat dat een beetje bruinen.
4).Blus met de wijn, leg de tomaatjes er op en voeg het citroensap toe, deksel er op en minimaal 1 uur laten sudderen.
5).Wanneer het vocht te veel verdampt een beetje aanvullen met wat heet water.
										2).Dan gaat de gember er bij en de saffraan en na 2 minuten bakken en roeren de rest van de kruiden.
3).Roer even door tot de aroma's goed loskomen en doe dan het gebloemde vlees er bij en laat dat een beetje bruinen.
4).Blus met de wijn, leg de tomaatjes er op en voeg het citroensap toe, deksel er op en minimaal 1 uur laten sudderen.
5).Wanneer het vocht te veel verdampt een beetje aanvullen met wat heet water.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er couscous bij of witte rijst.
									
                    