KookJij

Recept voor Lamskoteletjes met hete bliksem en cidersaus

Een heerlijk lamskoteletjes met hete bliksem en cidersaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: sligro/ven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Braad de lamsschenkel in boter rondom aan tot goudbruin.Breng de lamsfond en de bouillon aan de kook en laat hierin op laag vuur de schenkel in 1 uur gaar worden.Snijd het vlees van het bot en snijd in kleine stukjes.Schil de aardappels en snijd de aardappels en de geweekte appeltjes in blokjes.Doe de aardappels en appeltjes in een pan met 2 deciliter water en wat zout.Kook dit in 20 minuten gaar,giet het vocht af en laat het uitdampen.Stamp grof en voeg zoveel lamsfond toe totdat er een smeuige stamppot ontstaat.Voeg nu de stukjes gare lamsschenkel toe en spatel door de stamppot.Smelt voor de cidersaus de boter in de sauspan en laat de gesnipperde sjalotjes uitzweten tot ze glazig zijn.Giet de bouillon en de cider toe en breng op hoog vuur aan de kook.Laat nu inkoken tot er iets minder dan de helft overblijft.Giet het ingekookte vocht door een zeef in een andere sauspan en doe daar de créme fraïche bij.Breng onder goed roeren aan de kook en k=laat weer inkoken tot de gewenste dikte ontstaat.Breng op smaak met zout en peper.Braad nu de met zout en peper bestrooide lamskoteletjes in een koekenpan met weinig boter 2 minuten aan elke zijde mooi bruin.Serveren:Zet een ring midden op het warme bord en schep daar de hete bliksem in en leg hier 2 geweekte appeltjes op.Verwijder de ring en zet 3 lamskoteletjes er tegen aan.Lepel de saus er om heen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst