DIEN OP MET: In een voorverwarmd diep bord het vleesgerecht doen, bestrooid met munt- en korianderblaadjes met:
*Couscous en groenten
*Rijst met groenten
*Aardappelpuree met groenten
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Lamsbout Tajine II
						PT210M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Lamsbout Tajine II
Een heerlijk lamsbout tajine ii recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 210 min
								
								
									Personen:
									4 - 6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Tajine
- > Bijgerechten - Vlees
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Marokko
								
																								
									Keuken:
									Afrikaanse
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Lamsbout Tajine II te bereiden
   *Zij die een tajine willen gebruiken gebruiken een tajine. Zelf gebruiken wij een grote pan met dikke bodem en deksel.
*Verhit de olijfolie en fruit daarin aan de ui en knoflook tot ze glazig zien. Doe dan de kruiden er bij en bak 5 minuten door onder flink roeren.
Doe dan het vlees er bij en schep dat om tot er een aardig bruin laagje te zien is rondom.
*Strooi er de lepel bloem over en schep goed door.
*Voeg nu wat bouillon toe tot het vlees net niet onder staat, breng aan de kook, zet het vuur op z'n laagst (maar de inhoud van de pan moet wel blijven pruttelen). Leg nu de pruimen en abrikozen op de inhoud van de pan en laat 2 ½ uur stoven met deksel, maar zorg wel dat er voldoende vocht blijft in de pan.
										*Verhit de olijfolie en fruit daarin aan de ui en knoflook tot ze glazig zien. Doe dan de kruiden er bij en bak 5 minuten door onder flink roeren.
Doe dan het vlees er bij en schep dat om tot er een aardig bruin laagje te zien is rondom.
*Strooi er de lepel bloem over en schep goed door.
*Voeg nu wat bouillon toe tot het vlees net niet onder staat, breng aan de kook, zet het vuur op z'n laagst (maar de inhoud van de pan moet wel blijven pruttelen). Leg nu de pruimen en abrikozen op de inhoud van de pan en laat 2 ½ uur stoven met deksel, maar zorg wel dat er voldoende vocht blijft in de pan.
 
                    





 
					