KookJij

Lamsbout Gesmoord met Cider

Een heerlijk lamsbout gesmoord met cider recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 400 min
Personen: 4 - 8 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Australie
Keuken: Wereldkeuken
Bron: New Zealand Lamb
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamsbout Gesmoord met Cider te bereiden

*Doe de kardemomzade,lomboks,sinaasappelzeste,
kruidnagels en knoflook in de keukenmachine en maal het fijn.
Dan dexe massa oplossen in de cider,calvados en sinaasappelsap.Het vlees met de marinade in de diepvrieszak doen en pak goed in.Leg 6 - 8 uur weg in de koeleing.Regelmatig keren.
*Haal het vlees uit de marinade,dep droog.
Verhit de rijstolie in een pan met dikke bodem en braad het vlees aan (schroei dicht) aan alle zijden gedurende in totaal ± 10 minuten.
*Zout nu het vlees aan alle zijden in en bepeper het uit de molen.Doe weer terug in de pan
*Verwarm de marinade en giet 300 cc bij het vlees.Deksel op de pan.Zet pan voor 40 minuten in de oven.
*Haal hem dan uit de oven ,draai het vlees om,doe de blokjes aardappel bij het vlees in de pan en daarna de stukjes apple.Giet de rest van de marinade over het vlees uit,sluit het deksel en zet weer terug in de oven voor 45 minuten.
*Nu het vlees uit de pan halen,afgedekt met alu-folie 10 minuten wegzetten en daarna in 1 cm dikke plakken snijden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Vlees op voorverwarmde borden opdienen met de gesmoorde aardappel-blokjes en gesmoorde appel.
*Kan worden opgediend als hoofdgerecht of als klein tussen-
doortje,snack,enz.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst