Recept
« Terug naar recepten
Krokante dorade met komkommerjus
PT30M
Krokante dorade met komkommerjus
Een heerlijk krokante dorade met komkommerjus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vis recepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krokante dorade met komkommerjus te bereiden
Pureer één komkommer met twee bosuitjes in de blender. Verhit de boter in een pan en voeg hier met nog twee eetlepels water de tweede komkommer aan toe. Laat 10 minuten smoren. Voeg dan de visbouillon (let op dat de bouillon niet te zout is) en de gepureerde komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout. Stoom de peultjes, tuinboontjes en bosuitjes gaar. Bak intussen de visfilets in wat olie in een antiaanbakpan in ca. 3 minuten per kant gaar. Verwarm de komkommer nog even (niet te heet maken). Leg de groenten op de borden. Giet de jus erover en schep op elk bord een stukje vis. Bestrooi met peper, zout, wat citroenrasp en verse dille.