KookJij

Kreeft met pasta in bloemkoolcrème

Een heerlijk kreeft met pasta in bloemkoolcrème recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: JAvdH
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kreeft met pasta in bloemkoolcrème te bereiden

1).Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem, zet de ui en knoflook even aan en doe dan de bloemkool er bij.
2).Laat dit onder zo nu en dan even omroeren in ± 10 minuten zacht worden.
3).Voeg de melk toe, sluit het deksel, zet het vuur laag en laat het geheel 15 minuten doorsudderen,
4).Doe de inhoud van de pan in een blender en draai een homogene niet te dikke crèmige saus. Verdun eventueel met wat kookwater van de pasta later. Breng op smaak en houd apart.
5).De kreeft moet niet te gaar zijn:
->zelf kreeft koken ± 8 minuten koken
->staarten koken ± 6minuten koken
De "al dente" kreeft uit z'n bepantsering halen en in kleine stukjes snijden.
6).Stort het kreeftenvlees in de bloemkoolcrême
7).Kook de macaroni al dente, giet af (houd 1 kopje kookwater achter) en doe weer terug in de pan.
8).Doe het bloemkool-kreeftenmengsel er bij en laat dit voorzichtig warm worden onder regelmatig roeren

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP: In voorverwarmde borden. Schaaf er evt.truffel over of napper met truffeltapenade,
Strooi dan VERS gemalen Parmezaan er over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst