KookJij

Kreeft en Co

Een heerlijk kreeft en co recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kreeft en Co te bereiden

*Kook de kreeft in de court bouillon minstens 8 minuten,maar niet langer dan 10 minuten.Haal kreeften uit de pan en snijd doormidden in de lengte.Haal de staart er
uit.Vlees uit scharen voor iets anders gebruiken
*De voorgekookte asperges in 4 eetlepels gesmolten roomboter zachtjes gaar smoren.
*De groene asperges snel afkoken (in 10 minuten in wat water)
*De coquilles snel op een grillpan aan beide zijden aan bakken.
*De visbouillon inkoken tot 150 cc en daarna verrijken met 2 eetlepels citroensap of limoensap en dan nog eens met 4 eetlepels crême fraiche.Dan de koude boter in de saus kloppen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN :
*Per persoon mooi op een bordje leggen 1/2 staart van kreeft,3 coquilles,3 witte asperges en 3 groene asperges.
Serveren met saus van ingekookte bouillon

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst