OPDIENEN :
*Per persoon mooi op een bordje leggen 1/2 staart van kreeft,3 coquilles,3 witte asperges en 3 groene asperges.
Serveren met saus van ingekookte bouillon
Recept
« Terug naar recepten
Kreeft en Co
PT30M
Kreeft en Co
Een heerlijk kreeft en co recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kreeft en Co te bereiden
*Kook de kreeft in de court bouillon minstens 8 minuten,maar niet langer dan 10 minuten.Haal kreeften uit de pan en snijd doormidden in de lengte.Haal de staart er
uit.Vlees uit scharen voor iets anders gebruiken
*De voorgekookte asperges in 4 eetlepels gesmolten roomboter zachtjes gaar smoren.
*De groene asperges snel afkoken (in 10 minuten in wat water)
*De coquilles snel op een grillpan aan beide zijden aan bakken.
*De visbouillon inkoken tot 150 cc en daarna verrijken met 2 eetlepels citroensap of limoensap en dan nog eens met 4 eetlepels crême fraiche.Dan de koude boter in de saus kloppen.
uit.Vlees uit scharen voor iets anders gebruiken
*De voorgekookte asperges in 4 eetlepels gesmolten roomboter zachtjes gaar smoren.
*De groene asperges snel afkoken (in 10 minuten in wat water)
*De coquilles snel op een grillpan aan beide zijden aan bakken.
*De visbouillon inkoken tot 150 cc en daarna verrijken met 2 eetlepels citroensap of limoensap en dan nog eens met 4 eetlepels crême fraiche.Dan de koude boter in de saus kloppen.