KookJij
Lees meer Lees minder

Koude macaronisalade

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Koude Macaroni Salade

Koude Macaroni Salade
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Via mijn oma op mijn moeder op mij overgegegaan
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

We gaan eerst alles voorbereiden, doen water in de pan, laten het koken en na het koken macaroni erin en garen volgens het pak. In de tussentijd dat het kookt, en gaart, snijden we de ham in blokjes van ongeveer een halve cm bij een halve cm. ( of de Smac natuurlijk). Vervolgens het hele potje augurkjes ook in stukjes van dezelfde grootte, dit doen we ook met de rode paprika en de zilveruitjes snijden we half door.
Als intussen de macaroni gaar is, gieten we die af en laten deze goed schrikken ( koud water snel afkoelen); dit voorkomt dat de macaroni nog verder gaart en gaat plakken en dit is niet zo lekker denk ik maar zo.
Laat het ook goed koud worden.
Doe deze vervolgens in de slakom, en roer er vervolgens achter elkaar de ham, de augurkjes, de zilveruitjes en de paprika doorheen.
Om het geheel smeuiig te maken nemen we de fles slasaus en gieten die net zo lang over de macaroni totdat je zelf denkt dat het genoeg is. Meestal is dat bij 3/4 fles. Doe er voor de smaak evt. nog peper en zout en je hebt een lekker smakende frisse salade voor in de zomer. Het is bijvoorbeeld lekker bij de barbeque of om het samen met stokbrood te eten.

Laat je het smaken.

Mijn kookverhaal (Erwin Houben)

Een koude macaronisalade is heerlijk salade voor bij de barbecue of om zo te eten tijdens de hete zomerdagen. De smeuïge salade staat in 45 minuten op tafel.

De bereidingswijze

Een goede voorbereiding mag niet ontbreken bij deze koude macaronisalade. Zet daarom voorafgaand eerst een pan met water op en wacht tot deze kookt. Zodra het water kookt, kan de macaroni worden toegevoegd.

In de negen minuten die de macaroni nodig heeft om te koken, heb je tijd om de augurken, paprika en ham in kleine blokjes van 0,5 centimeter bij 0,5 centimeter te snijden. Snijd tot slot de zilveruitjes doormidden.

Wanneer de macaroni gegaard is, giet je deze af. Koel de macaroni vervolgens met koud water om te voorkomen dat de macaroni verder gaart. Als de macaroni is afgekoeld, kun je deze samen met de gesneden ingrediënten in een grote saladekom doen. Om een lekkere smeuïge salade te creëren, voeg je naar eigen smaak slasaus toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Houben

zegt:
Leuk dat je je eigen draai eraan gegeven hebt!
En nuttige tips zijn natuurlijk altijd welkom!!
monique ottenbros

zegt:
Heerlijk! Ik gebruik gewone mayonaise en roer hier een zakje dressing met tuinkruiden en knoflook door (calve, groene zakjes) en dun het iets uit met het water van de augurken, liefst als de macaroni al dente gekookt is en nog warm, alles erbij doen, roeren en laten afkoelen, heerlijk!
Anna Koudys

zegt:
Staat voor het weekend op het programma, heerlijk bij de bbq!
Erwin Houben

zegt:
Zelf nog gemaakt tijdens het WK met de buurt....Samen BBQ-en en iedereen had iets gemaakt.... veel positieve reacties gehad!
Nog allemaal bedankt voor de leuke reacties... owja, ik gebruik zelf de goedkope fritesaus oftewel slasaus.

Veel eetplezier verder!!
Erwin Houben

zegt:
ik geloof dat ik iets te enthousiast op de verstuur knop heb gedrukt...
Jenny Camps

zegt:
Superlekker....!!!
Ik had 2x de hoeveelheden genomen....en alles was op!!!!
Het recept is ook gevraagd geworden!!
Dank je wel...het heeft zeer zeker iets heerlijks toegevoegd!!!
Jenny Camps

zegt:
Staat op favorieten. Over 2 weken houd ik hier 'n familie reünie met BBQ. Inclusief pastasalades, rundvlees salade etc. en rauwkostschotels. Deze pasta komt me dus goed van pas en zal hem zeer zeker maken. Ook makkelijke, snelle en lekkere sausjes zijn welkom! Dank je wel!!!
Trudy

zegt:
Ik ben al de hele tijd aan het zoeken naar een lekker recept en denk dat dit wel heel lekker is...ik ga het strakjes maken dus ik ben benieuwd!

Groetjes van mij!
Anna

zegt:
Dat ligt er maar helemaal aan of je "merkgebonden" bent. Ik zelf zou gewoon voor het huismerk kiezen. Je kunt ook kiezen voor half fritessaus, half slasaus. Net wat je smaak is.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
linda

zegt:
Lijkt mij echt heerlijk maar welke slasaus gebruiken jullie dan? Als ik voor dat rek sta dan weet ik mij geen raad.