Recept
« Terug naar recepten
					
						Koude Avocado-Komkommersoep met Kruidige Garnalen
						PT75M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Koude Avocado-Komkommersoep met Kruidige Garnalen
Douglas Keane een Michelin 2 sterren kok in destijds Restauran Cyrus in Healdsburg,Sonoma County in Californie (Ca 95448). Een bekendheid in culinair Amerika. Na 8 jaar daar de sterren van de hemel gekookt hebbend sloot hij de deuren van het restaurant. Onbegrijpelijk, maar waar. Hier is nog een receptje uit zijn goede tijd.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 75 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Amerika
								
																								
									Keuken:
									Amerikaanse
								
																								
									Bron:
									Douglas Keane USA (California)
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Koude Avocado-Komkommersoep met Kruidige Garnalen te bereiden
- Blend in een keukenmachine de komkommer, avocado's, yoghurt, azijn, suiker,10 cc limoensap en een snufje zout. Pureer het geheel tot een dunne gladde massa en haal het door een zeef. Zet tijdelijk apart weg in de koelkast gedurende minstens 40 minuten.
- In een grote sauspan 2 eetlepels olijfolie verhitten en dan garnalenschalen er bij doen met de knoflook, ui en wortel. Fruit dit een kleine 10 minuten lang.
- Voeg dan toe de peperkorrels, koriander, djinten, sambal en roer dat flink door gedurende 2 minuten. Voeg tomatenconcentraat toe en roer weer goed door. Doe dan de honing er bij met het water en de overgebleven eetlepel limoensap en breng aan de kook. Laat dit 15 minuten sudderen, zodat er nog maar ongeveer 120 cc is overgebleven. Zeef dit en zet even apart in een kommetje. Inhoud van de zeef kan weg.
- In een anti-aanbak bakpan de resterende eetlepel olijfolie verhitten en daarin de garnalen aanfruiten. De eerste kant gedurende 1 minuut en de andere kant 2 minuten. Doe het gezeefde garnalensausje er bij en de eetlepel roomboter en laat de garnalen hierin even de smaak te pakken krijgen.
- Verdeel het garnalen-prutje over 4 borden, schep er de avocado-komkommersoep er bij en druppel nog wat garnalenjus over de soep. Strooi er nog wat gesnipperd muntblad over en ziedaar een echte sterrensoep.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Schenk hierbij een droge Riesling Spaetlese of een hoog in het zuur staande Chardonnay
									 
                    

 
					