Recept
« Terug naar recepten
					
						Koud geserveerde heldere groentenbouillon
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Koud geserveerde heldere groentenbouillon
Een heerlijk koud geserveerde heldere groentenbouillon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									ah
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Koud geserveerde heldere groentenbouillon te bereiden
Theedoek in vergiet leggen en vergiet boven ruime kom hangen. Groentesap in vergiet schenken en in koelkast in minstens 12 uur door theedoek laten lekken. Resultaat: ca. 500 ml helder uitlekvocht. In theedoek achtergebleven groentepulp weggooien.
Houtachtige uiteinden van asperges snijden. Asperges met dunschiller van vlak onder kopje naar beneden schillen. In pan met ruim kokend water en zout asperges 10 min. koken. Van vuur af asperges nog 5 min. in kookwater laten staan. Asperges uit pan nemen en in vergiet met koud water afspoelen (om garingsproces te stoppen). Asperges schuin in plakken van ca. 1 cm snijden. In ruime pan met kokend water en zout tuinbonen in 3 min. beetgaar koken. Tuinbonen met schuimspaan uit pan nemen en in vergiet met koud water afspoelen. Stugge grijze velletje van tuinbonen verwijderen (= dubbeldoppen).
Achtereenvolgens doperwten en haricots verts in pan met ruim kokend water met zout in 3 min. beetgaar koken, uit pan scheppen en in vergiet met koud water afspoelen. Tomaatjes kruislings insnijden, 30 sec. in kokend water onderdompelen en met koud water afspoelen. Velletjes eraf trekken, tomaten halveren en zaadjes verwijderen. Mihoen 3 min. in kokend water leggen, zodat sliertjes zacht worden. Mihoen in vergiet met koud stromend water afspoelen. Bieslook, basilicum en koriander met scherp mes fijnsnijden.
Bereiden
In kom koude groenten met mihoen en kruiden losjes mengen. Groentemengsel over vier glazen verdelen. Heldere groentesap op smaak brengen met zout en peper en kwart ervan in elk glas schenken. Basilicumolie erover druppelen.
 
									Houtachtige uiteinden van asperges snijden. Asperges met dunschiller van vlak onder kopje naar beneden schillen. In pan met ruim kokend water en zout asperges 10 min. koken. Van vuur af asperges nog 5 min. in kookwater laten staan. Asperges uit pan nemen en in vergiet met koud water afspoelen (om garingsproces te stoppen). Asperges schuin in plakken van ca. 1 cm snijden. In ruime pan met kokend water en zout tuinbonen in 3 min. beetgaar koken. Tuinbonen met schuimspaan uit pan nemen en in vergiet met koud water afspoelen. Stugge grijze velletje van tuinbonen verwijderen (= dubbeldoppen).
Achtereenvolgens doperwten en haricots verts in pan met ruim kokend water met zout in 3 min. beetgaar koken, uit pan scheppen en in vergiet met koud water afspoelen. Tomaatjes kruislings insnijden, 30 sec. in kokend water onderdompelen en met koud water afspoelen. Velletjes eraf trekken, tomaten halveren en zaadjes verwijderen. Mihoen 3 min. in kokend water leggen, zodat sliertjes zacht worden. Mihoen in vergiet met koud stromend water afspoelen. Bieslook, basilicum en koriander met scherp mes fijnsnijden.
Bereiden
In kom koude groenten met mihoen en kruiden losjes mengen. Groentemengsel over vier glazen verdelen. Heldere groentesap op smaak brengen met zout en peper en kwart ervan in elk glas schenken. Basilicumolie erover druppelen.
 
                    





 
					