KookJij

Knapperige ontbijtcups met spek en een eitje

Een heerlijk knapperige ontbijtcups met spek en een eitje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Knapperige ontbijtcups met spek en een eitje te bereiden

Bak in een pan het ontbijtspek net niet-knapperig en laat uitlekken op wat keukenpapier.

Gebruik een deegroller om het brood iets platter te maken en steek er met behulp van een grote ronde koekjesvorm rondjes uit. Beboter 4 vormpjes van het muffin blik en leg twee schijfjes brood, elkaar iets overlappend, in elke muffinvorm.

Bestrijk het brood met boter en bestrooi met geraspte kaas. Leg het ontbijtspek er in de lengte overheen en druk licht aan. Breek de eieren bovenop het spek en bestrooi ze met zout en peper.

Bak de ontbijtcups in een voorverwarmde oven op 175°C tot het eiwit gestold is.


Garneer de cups met peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Inderdaad Monique, je kan er allerlei variantes van maken, als het maar lekker is. ;)
apu

apu zegt:
Heb ze vandaag eens gemaakt met een geklopt eitje met ham erdoor, ook lekker!:p
fijnproever

fijnproever zegt:
Bedankt Monique, doet me plezier dat het gesmaakt heeft:D:D:D
fijnproever

fijnproever zegt:
Laat het je maar alvast smaken en horen het dan wel.;)
flavia

flavia zegt:
Ziet er idd prima uit. Zondag maar proberen.:)
apu

apu zegt:
nou,het werkt perfekt!geen week brood,gewoon lekker krokant,dit word een vast zondagontbijt:)bedankt voor het recept:):):)
fijnproever

fijnproever zegt:
Monique laat het je alvast smaken;)
apu

apu zegt:
Ga ik morgen proberen, ziet er goed uit! Hoop alleen dat het brood niet week word door het ei, we zullen zien morgenvroeg!:);):p