KookJij

Kip speciaal op Oosterse wijze

Een heerlijk kip speciaal op oosterse wijze recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
  2. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen idee
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip speciaal op Oosterse wijze te bereiden

De kipfilet koken in kookpan met ruim water enkippen boillon blok en of wat zout. Als ze gaar is even af laten koelen en in stukken snijden. In bak of braadpan de suiker bruin laten worden en afblussen met water en azijn. De fijngesneden knoflook en gember toevoegen, regelmatig even roeren zodat de (harde )suiker smelt. Nu de andere ingrediënten toevoegen en de saus binden met allesbinder. De in stukken gesneden kipfilet erbij doen en klaar is het!

Mijn kookverhaal (jose aarns)

Men kan dit serveren met rijst of stokbrood, is ook erg lekker als amuse, even leuk serveren in een amuse schaaltje eventueel met een stukje stokbrood of een paar stukjes kroepoek!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jose

jose zegt:
Martha,10/5 eetlepel is ong. gelijk aan 105cc maar ik vind het zelf gemakkelijker om het met de eetlepel te doen...maar dat is maar net waar je het gemakkelijkst mee werkt. veel succes!
Gr. Jose
Martha

Martha zegt:
Vraagje: 10/5 eetl ketchup, vind het verschil nogal groot, wat is gangbaar .
Gr Martha.
jose

jose zegt:
Annie, je kunt de hoeveelheid van het nat bepalen als je de gemberbolletjes in een schaaltje doet en zorgt dat ze ong. onder staan...want toevoegen kan altijd nog je zou tussentijds natuurlijk even kunnen proeven?wil je wat meer gembersmaak dan voeg je gewoon wat toe, dan wet je de volgende keer de hoeveelheid die jij wilt gebruiken...want smaken verschillen nogal, dus zou zeggen probeer gewoon!veel succes..en eet smakelijk!
Jose aarns
Annie van Gog Lintermans

Annie van Gog Lintermans zegt:
Er moeten 9 bolletjes gember gebruikt worden + nat (Hoeveel nat????) Lijkt me een lekker recept.