KookJij

Kip met rozemarijn

Een heerlijk kip met rozemarijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip met rozemarijn te bereiden

Voor wie mager wil:
Haal het vel van de poten af (scheelt veel vet).
Smeer de poten in met mosterd en honing.
Bak de knoflook aan in de olie (niet bruin laten worden), schep uit de pan en schroei dan de kippenpoten aan beide zijden dicht. Blus af met scheut witte wijn en voeg de knoflook weer toe en een beetje kippenbouillon (er moet een bodempje vocht in de pan komen) en de rozemarijntakjes.
± 30 - 45 Minuten laten stoven en op smaak brengen met zout en peper.
Naar smaak binden met crème fraîche of een scheutje room.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wouros

wouros zegt:
Kipfilet bak je in ± 7 min. per kant (afhankelijk van de dikte). Als je dan verder stooft wordt het vlees vaak droog. Kip met botjes, (poten, drumsticks, dijen etc.)zijn veel malser en smakelijker en goed te gebruiken in stoofschotels..
mar10ne

mar10ne zegt:
is dit evt. ook te doen met kipfilet? en heeft dat nog invloed op de stooftijd?...