KookJij

Kip met kersen in croissantdeeg

Een heerlijk kip met kersen in croissantdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip met kersen in croissantdeeg te bereiden

Kip en gember in stukjes snijden, kersen laten uitlekken. Kip 5 minuten in olie braden. Toevoegen: kersen, zure room, kerriesauspoeder, sambal, kappertjes, gember, knoflook, zout en peper.

Oven voorverwarmen op 200C. Croissantdeeg in driehoeken verdelen en de ovenschotel met deeg bekleden. De punten van de driehoeken naar het midden laten wijzen. Kip-kersenmengsel over het deeg verdelen en het overhangende deel eroverheen dekken. Kaas erover en ongeveer 20 minuten in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liesbeth heuvel-lammerts

liesbeth heuvel-lammerts zegt:
Ik begrijp eigenlijk je vraag niet goed: het is echt een gemakkelijk recept, en het is van smaak absoluut uniek! Maak het maar eens, en je zult het er zeker mee eens zijn. Het is leuk dat het nu al meer dan 15 (!) jaren steeds weer wordt gekopieerd!
Weet je, en je kunt het ook nog invriezen, zelf gewoon even uitproberen...enne: de kappertjes kun je vervangen door enkele gesnipperde groene olijven grt. Liesbeth
Marjolein arnoldus

Marjolein arnoldus zegt:
Is dit wellicht een niet te moeilijk recept of moet het niet meer uniek zijn Gr Evert
jeanet

jeanet zegt:
Echt een aanrader. Gemakkelijk klaar te maken Het is een smaak voor iedere mond.:)
liesbeth

liesbeth zegt:
Hallo, Franeke! Je koopt het bij Albert Heyn,DEKA.enz. in een koelvak,vaak bij boter, of kaas.Het merk is "Danerolles";een rond "blikje", ( van karton met metalen onder-en bovenkant.je rolt het kant-en-klare deeg uit, en verdeelt volgens de aanwijzing dat deeg in driehoeken.de basis van die driehoeken op de bodem, de punten omhoog langs de zijwand,en je vouwt die punten daarna,over de aangebrachte vulling, terug.Past natuurlijk nooit precies, maar: Laagje kaas erover , en de vulling is afgedekt!Eet smakelijk!!
franeke

franeke zegt:
hallo iedereen, het ziet er héél lekker uit!
vraagjes :?
- dat croissantdeeg waar is die te verkrijgen, ik zoek al een tijdje en vind hem nergens, niet in de GB, aldi, colruyt of zoek ik niet goed ? :)
- die ovenschotel wordt dan als he ware van onder gans bedekt en wordt het bovenaan ook gans bedekt met het deeg of niet?
Sorry voor het ongemak voor mijn "domme" vragen :p
liesbeth

liesbeth zegt:
Dit recept was een eersteprijswinner in het maand-kookblad-"Tip Culinair", en stamt al uit voor 2000!! het is een geweldig recept! Leuk het hier opnieuw aan te treffen!!
Renée

Renée zegt:
Kappertjes horen wel echt bij dit gerecht! als je ze echt niet lust kun je ze natuurlijk weglaten maar de kappertjes voegen precies de frisse noot toe die het nodig heeft en maken dit gerecht voor mij echt af!:)
Jantien

Jantien zegt:
in een woord verrukkelijk,goeie aanrader als je gasten hebt. wordt een topper. Zonder kappertjes vind ik m lekkerder.