KookJij

Recept voor Kip met 5 Kruiden op Vietnamese Wijze

Een heerlijk kip met 5 kruiden op vietnamese wijze recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 490 kCal energie
75 Gram eiwit
10 Gram vet
20 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Vietnam
Keuken: Oosterse
Bron: Familie Hong Kong
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Zet de oven aan op 200 graden Celsius
Doe de ui,knoflook,gember en bruine suiker in een blender en maak er een pasta van.Of doe het met behulp van een vijzel en stamper.
Doe dan de rest van de marinade erbij en maak een gladde homogene marinade.
Halveer de kippen en smeer deze in met de marinade.Herhaal dit totdat de marinade op is.
Leg de kippen afgedekt weg gedurende minstens 2 uur.
Pak de kippen in Alu-folie in en zet ze 40 minuten in de oven.
Pak de kip uit en doe in een schotel met de losgekomen sappen.Zet de oven op 150 graden Celsius en zet de kip 15 minuten voor het uitserveren weer terug in de oven.Alle sappen over de kippen scheppen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Het garen van de kippen gebeurt oorspronkrlijk boven een houtskoolvuur,maar dat vinden wij westerlingen tegenwoordig wat omslachtig.Het kan dus ook anders,maar dat moet een ieder voror zich beslissen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Yvonne

Yvonne zegt:
Vandaag dit recept gemaakt en het was heerlijk:p. Ik zou er wel bij vermelden dat nam pla, vissaus is. Ik moest het googlen want ik had er nog nooit van gehoord. Ga deze zeker heel vaak maken. Van de zomer de laatste 15 minuten op de bbq:)
Jan A van der Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Beste Doriet,
De lime dipping sauce staat apart bij de recepten.
Het aardige van een dipping saus is dat je hem kunt gebruiken en niet per pé moet gebruiken.Dat geldt dus voor de lime dipping sauce en dus ook voor de nam pla.:p
doriet

doriet zegt:
waar haal je de lime dipping sauce?en de nam pla doe je er die naderhand nog een keer op?