Sinds ik weet dat ik diabetes heb en een te hoog chloresterol ben ik recepten gaan bedenken die voldoen aan mijn dieet.
Dit is 1 van de meest geslaagde!
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Kip loempia's
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kip loempia's
Een heerlijk kip loempia's recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									monique ottenbros
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kip loempia's te bereiden
    -De kipfilets gaar koken met het bouillonblokje in ongeveer 20 minuutjes.
-De eieren kloppen en er een omelet van bakken.
-De omelet in kleine stukjes snijden.
-De kipfilet in de lengte in dikke stukken trekken van 1 cm breed.
-De repen kipfilet in de lengte bijsnijden zodat ze 3 cm korter zijn als de vellen filodeeg.
-De roerbakgroenten fijner snijden.
-In een wok de roerbakgroenten 2 minuten roerbakken.
-De ketjap en sambal toevoegen en even meewarmen.
-De ananas, ei en ham erdoor roeren van het vuur af.
-De vellen filodeeg uitspreiden op een werkblad.
-De kiprepen verdelen over de vellen filodeeg, ongeveer in het midden leggen in een lange strook van 15 cm breed.
-Het groentemengsel verdelen over de vellen filodeeg, ook in een lange strook van 15 cm breed (op de kip).
-De randen van het deeg vochtig maken met wat water.
-Het deeg aan 2 kanten 1,5 cm over de vulling vouwen en dan de rest in de lengte dubbelvouwen en oprollen.
-Een beetje platduwen.
-De loempia's in een voorverwarmde oven van 180C bakken tot ze mooi goudbruin zijn (af en toe even kijken dus).
-Lekker met chilisaus.
										-De eieren kloppen en er een omelet van bakken.
-De omelet in kleine stukjes snijden.
-De kipfilet in de lengte in dikke stukken trekken van 1 cm breed.
-De repen kipfilet in de lengte bijsnijden zodat ze 3 cm korter zijn als de vellen filodeeg.
-De roerbakgroenten fijner snijden.
-In een wok de roerbakgroenten 2 minuten roerbakken.
-De ketjap en sambal toevoegen en even meewarmen.
-De ananas, ei en ham erdoor roeren van het vuur af.
-De vellen filodeeg uitspreiden op een werkblad.
-De kiprepen verdelen over de vellen filodeeg, ongeveer in het midden leggen in een lange strook van 15 cm breed.
-Het groentemengsel verdelen over de vellen filodeeg, ook in een lange strook van 15 cm breed (op de kip).
-De randen van het deeg vochtig maken met wat water.
-Het deeg aan 2 kanten 1,5 cm over de vulling vouwen en dan de rest in de lengte dubbelvouwen en oprollen.
-Een beetje platduwen.
-De loempia's in een voorverwarmde oven van 180C bakken tot ze mooi goudbruin zijn (af en toe even kijken dus).
-Lekker met chilisaus.
 
                    
 
					