KookJij

Kinderkoekjes maken

Een heerlijk kinderkoekjes maken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kinderbakboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kinderkoekjes maken te bereiden

Kneed de ingrediënten met koele handen in enkele minuten tot een stevig deeg.
Leg dit deeg een kwartiertje in de koelkast.
En nu aan de slag :-)
Ik verdeel het deeg altijd in porties, en met elke portie doen we iets anders.
Vóór het vormen en bakken kun je er iets doorkneden
nootjes
gember
noga
appel
rozijnen
kokos
cacao
hagelslag
enz enz.
Bepoeder dan je tafel met bloem, leg het deeg erop dat je gaat gebruiken,
bepoeder je deegroller ook
en rol het deeg uit tot de gewenste dikte.
Steek met vormpjes koekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak ze 15 a 17 minuten op 175 graden, of tot ze heel lichtbruin zijn.
Ná het bakken kun je ze versieren met gesmolten chocola of glazuur.
Voor een chocoladedip: smelt een klontje boter met een paar blokjes chocola,
smeer er de koekjes mee in en laat het hard worden.
Voor aardbeienglazuur: neem een paar eetlepels poedersuiker,
roer er drupje voor drupje aardbeienlimonadesiroop door en roer steeds goed,
tot een dik papje ontstaat. Smeer de koekjes hiermee in en laat het drogen.
Witte glazuur maak je door poedersuiker met water te mengen.
Op het natte glazuur kun je nog snoepjes plakken, of andere leuke versieringen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Hoi Bina,
nee, ik denk niet dat dat wat zal uitmaken. Vandaag is er ook een leuk recept toegevoegd op KookJij. Ook leuk om samen met de kids te maken:D
http://www.kookjij.nl/recept-kindermuffins
Groetjes!
Bina S

Bina S zegt:
Dank je wel Anna
Ik ga het morgen toch maar eens uit testen. Heb ook nog van die speciale kleurstofjes staan, zou dat invloed hebben op de droogtijd?
Morgen toch maar eens uit proberen denk ik, want ik wil woensdag alles onder controle hebben. groetjes
Anna

Anna zegt:
Hallo Bina,
Chocolade en glazuur stollen vrij snel. Dus na 2 uur zeker!
Groetjes,
Anna KookJij.
Bina S

Bina S zegt:
Hey, ik wil voor het kinderfeestje van mijn zoontje (volgende woe) koekjes maken met zijn vriendjes. Ik dacht de koekjes al van te voren te bakken en met de kids te versieren zoals je op 't einde beschrijft.
Chocolade of glazuur en daar snoepjes en andere versieringen op plakken.
Heb je enig idee of het lang nodig heeft om te drogen? Want de kids moeten het toch mee naar huis kunnen nemen, na een uurtje of 2.
Vriendelijk groeten, Bina
Ank de patser

Ank de patser zegt:
Ik heb eenzelfde recept dat ik altijd gebruik, en als je lang genoeg kneedt dan wordt het deeg vanzelf een samenhangend geheel. Echter in mijn recept staat 1 eierdooier, die je gelijk met de boter erdoorheen kneedt. Het eiwit gebruik ik om de koekjes voor het bakken te bestrijken(met een kwast) en er dan grove suiker overheen te strooien. Wordt het deeg te droog na het vele kneden, dan maak ik soms mijn handen iets nat waardoor het deeg weer meer aan elkaar plakt. Maak de koekjes niet te dik, anders blijft de binnenkant zacht.
VAN GANSBEKE MIKE

VAN GANSBEKE MIKE zegt:
Heb ik eens geprobeerd, wel goed kneden. En bakken op 175 graden is iets te hoog, ik had een paar dat aangebakken waren. Iets minder eens proberen op 150 graden. gr mike
renate

renate zegt:
je moet gewoon blijven kneden..dat ei is nergens voor nodig..je zult zien dat het vanzelf een samenhangend deeg wordt..
dwerg007

dwerg007 zegt:
ze zijn super:p
dwerg007

dwerg007 zegt:
Ik ga het zaterdag maken:p
angel

angel zegt:
nou vind het echt rot haha kruimeld helemaal denk ook dat ik er een ei bij gooi
Filiz

Filiz zegt:
Ik heb ze gemaakt, maar ik heb er 1 ei bij gedaan omdat het helemaal kruimelden
maar voor de rest SUPER! :)
daphne van zandbergen

daphne van zandbergen zegt:
leuk receptje en makkelijk , dank je:)