KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Kikkerbilletjes met roomsaus

Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 5 personen
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: CCPL
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Maak de kikkerbillen schoon en blancheer ze in de bouillon.
Haal de kikkerbillen van het vuur zodra deze kookt.
Laat de kikkerbillen uitlekken
Verhit de boter en voeg de zeer fijngehakte knoflook en sjalotten toe.
Bak het geheel een paar minuten, doe de kikkerbillen erbij en roer deze er voorzichtig door.
Haal de kikkerbillen eruit.
Roer de bouillon en de room door en laat de massa indikken.
Proef af met peper en zout.
Voeg tenslotte de fijngehakte bieslook erdoor.
Dien warm op met stokbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

zegt:
liske:
Ik wens je toch veel succes met het koken en misschien staan er toch nog genoeg recepten op de site van kook jij.
Groetjes Bert Allers:);)
liske

zegt:
Jawel, maar van een rund of varken kunnen heel veel mensen eten, en hoeveel kikkertjes heb je nodig om een mens te laten eten! Dat is wat ik bedoelde. Ik hou er nu maar over op. Groetjes van Liz.
bertal

zegt:
liske:
Weet je ook wel hoeveel koeien en varkens er geslacht worden.
;)
m.v.g. Bert Allers
bertal

zegt:
benno:
met plezier gedaan, en veel succes ermee:);)
m.v.g. Bert Allers
liske

zegt:
och arm, hoeveel kikkers moet je daarvoor slachten?
benno

zegt:
bedankt voor het recept
bertal

zegt:
Hallo franeke:
Bedankt voor je leuke reactie:):)
m.v.g. Bert Allers
franeke

zegt:
hm.........dat ziet er heerlijk uit!:p
franeke
bertal

zegt:
Hallo Cathleen:
Wij als kookclub hebben ze wel eens gekocht bij de HANOS of een goede poulier.
De olijfolie zou ik niet proberen vanwege de oliesmaak.
Er komt namelijk ook nog room en bouillon bij.
Maar toch bedankt voor de reactie, veel succes
:):)
m.v.g. Bert Allers
cathleen

zegt:
Met olijfolie is toch lekkerder en gezonder? Waar koop je kikkerbillen?:?