-
Pittige Indische rundvleesstoofpot ook voor slowcooker
Categorie: Vlees
-20 min
Dit was een toprecept op Smulweb. Je kunt deze rundvleesstoofpot ook in een braadpan maken, maar in de slowcooker nog lekkerder en gemakkelijker. Ik beschr...
Ingredienten: 750 gram rundvlees (riblappen of sukadelappen), 1 vleesbouillontablet, 750 gram uien, zout en peper, peper, 3 kruidnagelen, 1 laurierblad of daor salam, 2 rode Spaanse pepers, 1/2 dl ketjap manis (zoete ketjap), 3 eetl...
-
Indische Hachee
Categorie: Vlees
180 min
Ingredienten: 500 gram rundvlees bv riblappen in stukken, peper, zout, laurierblad, 1 teen knoflook, 100 gram boter, 2 kruidnagelen, 1 kg uien, gepeld en in dunne ringen gesneden, 1 scheut rode wijn, 4 eetl zoete ketjap (benteng), 1 t...
-
Chinese kippensoep
Categorie: met Vlees
30 min
Ingredienten: - 2 kipfilets, in plakjes, - 100g Chinese vermicelli (engelenhaar), - 1 l kippenbouillon, - 2 koffielepels vissaus (nuoc mam), - 1 koffielepel zonnebloemolie, - 1 rood pepertje, in ringetjes, - 2 teentjes knoflook, gepel...
-
Babi Pangang à la Henkie
Categorie: Vlees
60 min
Deze Babi pangang wint het van de Chinees op de hoek, althans, dat vinden wij. Pas het aan naar eigen smaak, dus blijven proeven!
Ingredienten: 500 gr. varkensvlees, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 el. bruine suiker, 2 el. ketjap asin, 1 el. stroop, 1 a 2 theel sambal, 2 blikjes tomaten puree, 3 theelepels djahé (gemberpoeder), zout en peper
-
Sperziebonen in ketjapsaus: Boentjies ketjap
Categorie: Groenten
12 min
Ingredienten: 300 gram sperziebonen schoongemaakt en gehalveerd, 1 el arachide-olie, 1 tl sesamolie, 1 teentje knoflook ontveld en geplet, 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden, 2 el ketjap, 2 el water, 50 gram taugé, 50 gram pinda's d...
-
Hemelse kip uit Thailand (Gai King)
Categorie: Gevogelte
25 min
Gai King is de Thaise naam voor kip met gember. In veel restaurants in de toeristencentra van Thailand wordt het gerecht als Heavenly Chicken aangeboden. H...
Ingredienten: 1 kilogram drumsticks, 2 grote uien, 3 eetlepels olie, 3 teentjes knoflook, 3 eetlepels lichte Chinese of Japanse sojasaus, 3 eetlepels fijngehakte verse gemberwortel, 2 eetlepels fijngesneden verse muntblaadjes, 1 of 2...
-
Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas, zonder room.
Categorie: Overig
40 min
Een heerlijke hartige taart gevuld met kipfilet en groenten zonder kaas of room.
Ingredienten: 6 plakjes diepvries bladerdeeg, 2 à 3 eetlepels gemalen kokos, 250 gram reepjes kipfilet, 2 eetlepels arachideolie, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, 150 gram champignons, 50 gram taugé, 2 eetlepels fijngesneden bladseld...
-
Varkenshaas in honing- ketjapsaus
Categorie: Vlees, Vlees
25 min
Ingredienten: 6 eetlepels ketjap, 2 eetlepel honing, 1 blikje tomatenpuree, 4 teentjes knoflook, 1 theelepel zout, 2 theelepels sambal badjak, 2 uien, 2 varkenshaasjes., braadboter, 100 ml. water
-
Gebakken mie met garnalen op z'n Thais
Categorie: Wokken
30 min
Dit is een van de bekendste noedel gerechten uit Thailand. Het idee heb ik uit een Thais kookboek maar ik heb zowel aan de bereidingswijze gesleuteld als d...
Ingredienten: 375 gr (brede) rijstnoedels, 400 gr grote garnalen, gepeld en zonder darmkanaal, 250 gr taugé, 1 bosje lente ui, 4 eieren, 2 wortels, 5 tenen knoflook, 15 gr koriander, 200 gr cashewnoten (of pinda's), 3 el vissaus (nam...
-
Indische Kip
Categorie: Vlees, Vlees
30 min
Ingredienten: 2 kipfilets, 2 uien, 1 teentje knoflook, 100 ml water, 2 eetlepels azijn, 4 eetlepels tomatenketchup, 4 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels pindakaas, 125 gram taugé, 1 eetlepel basterdsuiker
-
Ketjapballetjes in licht pittige zoetzure saus.
Categorie: Vlees
30 min
Ook lekker als borrelballetjes.
Ingredienten: Voor de ketjapballetjes, 100 gram rundergehakt, 100 gram h.o.h gehakt, 1 sjalot gesnipperd, 2 el ketjap manis, 1 tl mosterd, 1/2 i losgeklopt, peper en zout naar smaak, ongezouten roomboter om in te bakken, Voor de lich...
-
Indische andijvie van Riet
Categorie: Groenten
20 min
Dit recept voor deze lekkere pittige andijvie kreeg ik ooit van iemand die samen met ons op een camping stond. Het recept is bij ons echt favoriet. Ook ied...
Ingredienten: 800 gram andijvie, gewassen in reepjes gesneden, 500 gram magere speklappen, in blokjes gesneden, 5 eetlepels ketjap manis , 2 grote uien, gesnipperd, 1 vleesbouillontablet, verkruimeld, 2 eetlepels arachideolie, 2 tee...
-
Vietnamese loempia uit eigen keuken
Categorie: Warm
20 min
Loempiavellen gevuld met gehakt, garnaaltjes, kool, wortel en mihoen.
Ingredienten: 20 loempiavellen (diepvries of toko), 100 gram fijngesneden witte kool, 100 gram geraspte wortel, 100 gram mihoen, 200 gram (varkens)gehakt, 50 gram Hollandse garnalen (optioneel), 3 teentjes knoflook, 1 theelepel suiker...
-
Atjar van komkommer en rode paprika
Categorie: Salades
20 min
Lekkere salade bij Oosterse gerechten bestaande uit komkommer, paprika en sjalotjes. De dressing gaat warm over de salade.
Ingredienten: 1 komkommer, 1 rode paprika, 1 sjalotje, zout peper, 2 theelepels suiker, 1 theelepel mosterd, 1 dl witte natuurazijn, pannetje, schaal, mes snijplank
-
Atjar
Categorie: Groenten
15 min
Deze Atjar maak ik al jaren en is altijd een reuze succes. Ik krijg dan altijd te horen, "Dit is lekkerder dan uit een potje".
Ingredienten: 1/2 witte kool (hangt van de grootte van de kool af) in dunne reepjes gesneden, 3 peentjes, juliënne gesneden, 3 dl. water, 3 dl. blanke natuurazijn, 6 afgestreken eetlepels suiker, 2 theelepels Koenjit, 1 theelepel Keto...
Recept: Dessertsoepje van Aalbessen
Recept: Dessertsoepje van Aalbessen
Gebruiker: Lidy Berkx
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Els Meeuwsen
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Lentebouillon met peultjes en rivierkreeftjes
Recept: Lentebouillon met peultjes en rivierkreeftjes
Recept: Pittige Indische rundvleesstoofpot ook voor slowcooker
Recept: Pittige Indische rundvleesstoofpot ook voor slowcooker
Recept: Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg.....
Recept: Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg.....
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier