KookJij

Kersenjam met Amaretto en citroen of limoen

Onze kersenboom zorgde dit jaar voor een complete verrassing. Normaal gesproken komen er een handvol kersen aan en voordat ze goed en wel een beetje rood beginnen te kleuren hebben de merels en spreeuwen ze al te pakken, want die gaan niet zitten wachten totdat ze mooi donkerrood zijn. In tegenstelling tot andere jaren hangen de takken dit jaar boordevol met dikke rode sappige en zoete kersen. Omdat ik nu dus toch kersen in overvloed heb kwam ik dus op het idee om eens een keertje kersenjam te maken. Jeetje dat heb ik geweten. Jam maken op zich is een fluitje van een cent daar draai ik mijn hand niet voor om. Maar die kersen ontpitten dat is een hele klus. Je moet het niet ff snel willen doen als je haast hebt maar gewoon er lekker rustig bij gaan zitten en dan wordt je vanzelf weer helemaal ZEN. O ja, trek wel je oude kloffie aan en ga bij voorkeur buiten zitten want het sap spettert echt alle kanten op. Ik twijfelde nog even of ik citroen of limoen zou gebruiken maar omdat ik zoveel kersen had, heb ik het maar allebei gemaakt. N.B. In de aangegeven tijd is het ontpitten van de kersen niet meegerekend.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
  2. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kersenjam met Amaretto en citroen of limoen te bereiden

  1. Was de kersen, haal de steeltjes eraf en ontpit ze en doe ze in een grote pan.
  2. Rasp de schil van de citroen (limoen) en pers het sap eruit. Voeg dit toe aan de kersen.
  3. Voeg de Amaretto toen en laat het geheel ongeveer 10 minuutjes doorkoken.
  4. Doe dan de geleisuiker erbij en laat het nog 1 tot 2 minuten koken.
  5. Doe de jam in schone potten en zet 5 tot 10 minuten op zijn kop.
  6. Draai ze daarna om en verzeker je ervan dat het deksel vacuüm is. Zonodig laat je de pot nog wat langer op zijn kop staan.
  7. Plak er een sticker op en bewaar de potten op een koele en donkere plaats.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst