Recept
« Terug naar recepten
					
						Kersenjam met Amaretto en citroen of limoen
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kersenjam met Amaretto en citroen of limoen
Onze kersenboom zorgde dit jaar voor een complete verrassing. Normaal
gesproken komen er een handvol kersen aan en voordat ze goed en wel
een beetje rood beginnen te kleuren hebben de merels en spreeuwen ze al
te pakken, want die gaan niet zitten wachten totdat ze mooi donkerrood
zijn. In tegenstelling tot andere jaren hangen de takken dit jaar boordevol
met dikke rode sappige en zoete kersen.
Omdat ik nu dus toch kersen in overvloed heb kwam ik dus op het idee om
eens een keertje kersenjam te maken. Jeetje dat heb ik geweten. Jam
maken op zich is een fluitje van een cent daar draai ik mijn hand niet voor
om. Maar die kersen ontpitten dat is een hele klus. Je moet het niet ff snel
willen doen als je haast hebt maar gewoon er lekker rustig bij gaan zitten
en dan wordt je vanzelf weer helemaal ZEN. O ja, trek wel je oude kloffie
aan en ga bij voorkeur buiten zitten want het sap spettert echt alle kanten
op.
Ik twijfelde nog even of ik citroen of limoen zou gebruiken maar omdat ik
zoveel kersen had, heb ik het maar allebei gemaakt.
N.B. In de aangegeven tijd is het ontpitten van de kersen niet meegerekend.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									1 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Brood - Beleg
- > Sauzen & dressings - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kersenjam met Amaretto en citroen of limoen te bereiden
- Was de kersen, haal de steeltjes eraf en ontpit ze en doe ze in een grote pan.
- Rasp de schil van de citroen (limoen) en pers het sap eruit. Voeg dit toe aan de kersen.
- Voeg de Amaretto toen en laat het geheel ongeveer 10 minuutjes doorkoken.
- Doe dan de geleisuiker erbij en laat het nog 1 tot 2 minuten koken.
- Doe de jam in schone potten en zet 5 tot 10 minuten op zijn kop.
- Draai ze daarna om en verzeker je ervan dat het deksel vacuüm is. Zonodig laat je de pot nog wat langer op zijn kop staan.
- Plak er een sticker op en bewaar de potten op een koele en donkere plaats.
 
                    



 
					

