KookJij

Recept voor Katinka's shepards PIE

Heerlijke PIE uit Londen
Recept van:
Bereidingstijd: 300 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Stukje van Jamie en een hoop van mijzelf
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Bak als eerst de runderlappen in de croma/boter, met peper en zout en een scheutje water zo'n 4 uur, als ze lekker uit elkaar vallen zijn ze goed.
  2. Verwarm de over voor op 200 graden.
  3. Hak alle groentes in grove blokjes /stukjes. 
  4. Bak gedurende 20 min op middelhoog vuur  in een wok de groentes en rozemarijn met wat vocht/jus ca 2 lepels van het vlees erbij. Ik heb zelf knoflook zeezout kruiden, die heb ik er ook doorheen gedaan voor een extra bite. 
  5. Doe daarna het vlees (beetje uit elkaar trekken dat je mooie stukjes hebt) erdoorheen met bijna al het vocht van het vlees plus de 2 eetl bloem, zelf kijken wanneer het lekker gebonden is, laat alles nog even 5 min doorsudderen. 
  6. Vet de ovenschaal in, ikzelf heb een wat diepere en niet te grote gepakt een ronde grote is leuker natuurlijk. Doe dan het bladerdeeg erin. Ik heb bij de ah een rol in het versvak gepakt is ideaal die rol je nog extra uit en past perfect in de schaal. 
  7. Dan doe je alles in de schaal, vouw je het bladerdeeg mooi dicht, doe de gruyère eroverheen en een klein beetje broodkruimels voor het korstje. Dit alles laag in de oven voor 40 min en dan smullen maar! 

Ikzelf eet het met een salade erbij! Maar ieder zijn smaak.
Eet smakelijk!!

Mijn kookverhaal (Katinka Van Tongeren)

Ik heb dit ooit in Londen gegeten, en was er zo dol op. Ik heb verschillende geprobeerd. Maar deze eigen variatie op Jamie bevalt me er goed, en al zeg ik het zelf hij lijkt wel erg goed op die uit Londen!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Flavia Vasco de Sousa

Flavia Vasco de Sousa zegt:
Vaak in Engeland gegeten. Lekker.
Jouw recept zal ik zeker proberen.
Bobbejaan

Bobbejaan zegt:
Ik ben heel benieuwd, dit zelf nog nooit gemaakt of gegeten, maar snel eens doen :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Mmmmm......een smekkie naar ons bekkie! Bedankt voor dit heerlijke recept, Tink!
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Heerlijk gerechtje meid ziet er super lekker uit. Ga het zeker eens uitproberen als het pootje inorde is :-)