KookJij

Kalfsvleesragout met champignons en verse kruiden

Een heerlijk kalfsvleesragout met champignons en verse kruiden recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfsvleesragout met champignons en verse kruiden te bereiden

De kalfslappen in dobbelstenen snijden en kruiden met peper en zout. De bouillon aan de kook brengen en hierin het kalfsvlees in ca. 20 minuten gaar maken. Het vlees uit de bouillon nemen en apart houden. De bouillon laten afkoelen.
De boter laten smelten in een braadpan en hierin de uien en champignons licht aanbakken. Deze bestrooien met de bloem en goed door elkaar roeren. Dan de slagroom en de afgekoelde bouillon erbij gieten en weer aan de kook brengen. Zachtjes laten inkoken tot een als het ware dikke gebonden soep.
Het vlees en de kruiden er aan toevoegen. En zachtjes laten doorkoken. Op smaak controleren. Warm serveren met bijvoorbeeld rijst of grotere pasteitjes van bladerdeeg.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ed van dam

ed van dam zegt:
Zeer zeker de moeite van het proberen waard.