KookJij

Kabeljauw met preipolenta

Een heerlijk kabeljauw met preipolenta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauw met preipolenta te bereiden

1. Kruid de kabeljauwhuisjes met peper en zout. Snij enkele groene bladeren van de prei, spoel ze en blancheer ze kort in kokend water. Rol de kabeljauwhaasjes in de preibladeren.
2. Maak de lente-uitjes, de sjalotten en 350g prei schoon. Verwarm 5 eetlepels olijfolie in een pan en doe er de groenten en kikkererwten bij. Giet er de kippenbouillon over en kruid met flink wat zout. Laat de bouillon 2 uur trekken op een zacht vuurtje. Giet door een zeef.
3. Snipper 250g preiwit heel fijn. Stoof het aan in boter. Voeg er het griesmeel aan toe en giet er 7dl bouillon bij. Zet 4 minuten al roerend op het vuur. Kruid eventueel bij met peper.
4. Snij voor de saus een stuk preiwit in ringen. Stoof ze in boter, doe er een scheutje witte wijn of vermout bij en een blaadje laurier. Laat volledig inkoken. Giet er dan de rest van de bouillon bij en laat voor de helft inkoken. Schenk de room erbij, laat warm worden en mix. Giet de saus door een zeef en mix nog even om ze te laten schuimen. Serveer de vispakketjes met een toefje viseitjes, de polenta en de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst