KookJij

Kaasbörek

Een heerlijk kaasbörek recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaasbörek te bereiden

1 Verwarm de oven op 180° C.
2 Vermeng met de keukenrobot de verkruimelde feta en het ei tot een smeuïge pasta.
3 Voeg er de fijngehakte peterselie en dille aan toe. Schep goed om.
4 Snij het filodeeg in repen van ±25 cm bij 8 cm breed. Leg ze twee per twee op elkaar, leg in het midden een lepeltje van de kaaspasta.
5 Rol ze zo stevig mogelijk op, vouw de zijkanten dicht zodat de vulling er niet uit kan. Bestrijk de pakketjes rondom met gesmolten boter.
6 Leg de kaassigaartjes op een goed ingevette bakplaat. Bak ze in 20 minuten goudbruin in de oven op 180° C.
7 Serveer met een salade van verse, jonge blaadjes (bv. mesclun of spinazie), verse vijgen en (ontpitte) druiven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Dit kan inderdaad ook met camembert of brie.
Luc

Luc zegt:
Hoi, kan dit ook met camembert of brie?
maartje

maartje zegt:
hoi is dit iets van de marokanen
want ik heb ook een kaas rol gegeten in een marokaans restaurant en ik vond het heerlijk was ook met geitenkaas gemaakt