KookJij

Joodse kippensoep

Een heerlijk joodse kippensoep recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Joodse kippensoep te bereiden

stap 1: Breng de kippenbout, de eventuele foelie, de saffraan, 1 takje peterselie en de worteltjes met 2 liter water en zout en peper naar smaak aan de kook. Schuim het goed af en laat de bouillon ongeveer 45 minuten trekken. Haal na die tijd de kippenbouten, de worteltjes en de kruiden uit de bouillon. De wortels en kruiden geven de soep smaak, maar worden in dit recept niet meer gebruikt. Schep het vet van de bouillon.
stap 2: Snijd of pluk het gekookte kippenvlees van de bouten in kleine stukjes. Snijd de rest van de peterselie fijn en voeg dit samen met de stukjes kippenvlees, de bloemkool, de prei en de wortel toe aan de hete bouillon.
stap 3: Maak de kippenlevertjes schoon door de harde witte en soms groene delen eraf te snijden. Snijd de kippenlevertjes vervolgens in kleine stukjes.
stap 4: Kook achtereenvolgens de vermicelli in 3-4 minuten en de lever in 10 minuten gaar in een aparte pan met water en voeg aan de soep toe.
Dien zo heet mogelijk op

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Yvonne: check de bronvermelding: "ah"
Groet,
Anna
KookJij.
Yvonne Quadflieg-Walravens

Yvonne Quadflieg-Walravens zegt:
Ik dacht: dit heb ik toch net gelezen. Precies hetzelfde recept staat op de site van A.H. Daar is het van Nanny Ten Brink-De Lieme. Raar vind je niet?;)
Jessica

Jessica zegt:
Deze soep is erg lekker, tegenwoordig gooi ik er ook wat matzeballen in.
Diny

Diny zegt:
Precies zoals mijn jiddishe mama het altijd maakte. Ben je verkouden, hier een kopje kippensoep, heb je verdriet, alsjeblieft een kopje eigengemaakte kippensoep.
Grappig, het hielp inderdaad voor alle pijntjes en kwalen. Ik mis het want ze is overleden, misschien ga ik het nu zelf maken met dit recept, bedankt.:)