Recept
« Terug naar recepten
Joodse kippensoep
PT75M
Joodse kippensoep
Een heerlijk joodse kippensoep recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Onbekend
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Joodse kippensoep te bereiden
stap 1: Breng de kippenbout, de eventuele foelie, de saffraan, 1 takje peterselie en de worteltjes met 2 liter water en zout en peper naar smaak aan de kook. Schuim het goed af en laat de bouillon ongeveer 45 minuten trekken. Haal na die tijd de kippenbouten, de worteltjes en de kruiden uit de bouillon. De wortels en kruiden geven de soep smaak, maar worden in dit recept niet meer gebruikt. Schep het vet van de bouillon.
stap 2: Snijd of pluk het gekookte kippenvlees van de bouten in kleine stukjes. Snijd de rest van de peterselie fijn en voeg dit samen met de stukjes kippenvlees, de bloemkool, de prei en de wortel toe aan de hete bouillon.
stap 3: Maak de kippenlevertjes schoon door de harde witte en soms groene delen eraf te snijden. Snijd de kippenlevertjes vervolgens in kleine stukjes.
stap 4: Kook achtereenvolgens de vermicelli in 3-4 minuten en de lever in 10 minuten gaar in een aparte pan met water en voeg aan de soep toe.
Dien zo heet mogelijk op
stap 2: Snijd of pluk het gekookte kippenvlees van de bouten in kleine stukjes. Snijd de rest van de peterselie fijn en voeg dit samen met de stukjes kippenvlees, de bloemkool, de prei en de wortel toe aan de hete bouillon.
stap 3: Maak de kippenlevertjes schoon door de harde witte en soms groene delen eraf te snijden. Snijd de kippenlevertjes vervolgens in kleine stukjes.
stap 4: Kook achtereenvolgens de vermicelli in 3-4 minuten en de lever in 10 minuten gaar in een aparte pan met water en voeg aan de soep toe.
Dien zo heet mogelijk op
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Yvonne Quadflieg-Walravens zegt:
Diny zegt:
Grappig, het hielp inderdaad voor alle pijntjes en kwalen. Ik mis het want ze is overleden, misschien ga ik het nu zelf maken met dit recept, bedankt.:)
Anna zegt:
Groet,
Anna
KookJij.