KookJij

Italiaanse visschotel

Een heerlijk italiaanse visschotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Jumbo Magazine nr. 10, 2007
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse visschotel te bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in. Snijd de vis in stukken. Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de prei en uienringen, paprikareepjes en tomaatjes. Leg de vis over het groentemengsel en verdeel vervolgens de helft van de pesto over de vis. Doe daarop de rest van de prei, uien en paprika en eindig met de tomaatjes. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Vermeng de slag of sojaroom met de rest van de pesto tot een gladde vloeibare saus. Giet de saus over de bovenste laag. Zet de schaal in de oven en laat de vis in ongeveer 30-40 minuten gaar worden. Dek de schaal halverwege de tijd af met folie of een deksel, zodat de bovenste groentelaag niet uitdroogt. Serveer de ovenschotel met aardappelpuree, pasta of rijst.

Mijn kookverhaal (Renske vdb)

Heerlijk, zelfs mensen die niet heel erg van vis houden!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

robmar

robmar zegt:
Renske,

Graag de afmetingen van de ovenschotel aub? Zo kunnen zeker 2 lagen opgebouwd worden.
Dank bij voorbaat.